miercuri, 17 august 2011

Bugetar de lux: Mariana Pop câştigă anual peste 706.000.000 lei vechi

Au pornit amândoi din postura de inginer: el maramureşean, ea olteancă. Amândoi frumoşi. Ea s-a apucat de politică pe picior mare, el – nu. Ea a ajuns sus, el a rămas băiat de treabă. Amândoi sunt frumoşi, dar ea câştigă, oficial, într-un an peste 706.000.000 lei vechi, de peste 13 ori mai mult decât soţul. Numai pentru că e expert pe termen lung în cadrul unui proiect al Inspectoratul Şcolar Maramureş, Mariana Pop a câştigat anul trecut 5.607 lei, mai mult decât a adus în casă soţul ei, inginer la SC Matrix, adică 5.405 lei.
Poate să cârâie soţul că Mariana Pop e o apropiată a şefului de partid, Mircea Man, când ea aduce de 13 ori mai mulţi bani în casă şi, pe deasupra e şi olteancă? Asta nu o prea poate face un ardelean de treabă. Treaba lui e cum să rămână bărbat şi să nu se simtă umilit de papucul şi portofelul muierii.
Să câştigi într-un an peste 706.000.000 lei – nu ca om de afaceri, ci – ca slujbaş la stat, căruia cică i s-a tăiat 25% din leafă, iată o motivaţie suficientă pentru a fi în PDL. Dacă ne raportăm la venitul ei de bază – cel redus chipurile cu 25% - observăm că venitul total, completat prin diverse artificii şi sinecuri, este mai mare cu 50%. Asta da, curbă de sacrificiu! Aşa să tot fii bunică şi mamă grijulie - cum o laudă propagandiştii campaniei electorale, de parcă ar fi singura din colegiu în această situaţie - cu copii şi nepoţii. Şi o confirmare a faptului că urarea lui Băsescu „Să trăiţi bine” chiar se aplică. Ştabilor din PDL!
Ca şefă a învăţământului maramureşean, Mariana Pop nu e identificată de alegători cu PDL. Din cele scrise mai sus rezultă că e un reprezentant tipic al PDL, care merge pe principiul „mie să-mi fie bine”, iar ceilalţi să se mulţumească doar cu promisiunile.
E normal ca în aceste condiţii Mariana Pop să-şi dorească postul de deputat: unul mai bine plătit, la care se adaugă cheltuielile forfetare, vorba ceea „fără număr, fără număr”, mai ales pentru deputatul de la putere. Nu contează că e vorba de puterea care taie lefuri şi pensii, dă oameni afară, taie din subvenţii, din medicamentele compensate, din laptele praf pentru copii, din indemnizaţiile mamelor, ale persoanelor cu handicap ori ale însoţitorilor lor ş.a.m.d.

Niciun comentariu: