vineri, 27 iulie 2012

Don Quijote de la Cotroceni

Trist ar trebui să fie să ajungi ca Traian al nostru, care este... încă preşedinte! Să vezi că vin milioane de oameni la vot şi să ştii că milioanele astea te vor dat afară de la Cotroceni. Apoi, singura ta şansă, singura speranţă să-ţi fie faptul că vor veni "doar" opt milioane şi nu nouă! Cât tupeu îţi trebuie să te întorci după o astfel de "victorie" la Palatul tău de preşedinte înjurat, hulit şi blestemat de propriul popor? 

Probabil Traian are tot tupeul necesar. Îl are... pentru că am văzut asta din atitudinea sa inconştientă. El spune că dacă va fi demis de popor n-are nici o trabă, se întoarce la meseria lui de comandant de navă. De parcă funcţia de preşedinte al României ar fi sinonimă cu cea de barman-ospătar. Dacă te dă patronul afară din bar mergi la firma de construcţii pe principiul că ai zidit cândva o casă şi "ai meserie". Nu mai dai doi bani pe istoria dezastrului tău. Nu-ţi pasă de ceea ce laşi în urmă. Nu mai vrei să ştii nici măcar cum vor învăţa despre tine copiii anului 3.000! Epoca Băsescu a fost de parcă nici n-a existat, decât ca şi coşmar pentru contemporani! 

Să rămâi la Cotroceni când milioane de oameni scuipă pe portretul tău e şi un soi de nebunie. Traian se crede acolo, în mintea lui, un fel de erou spartan care se luptă cu mafia din... USL, adică se luptă cu o mafie a... opoziţiei! PNL şi PSD sunt de ani buni partide de opoziţie şi doar de câteva luni (aş zice chiar săptămâni) au ajuns la putere. Şi totuşi, Traian cu mafia opoziţiei ajunsă la putere se luptă. Văzându-l am un dejavu cu Don Quijote al lui Cervantes, dar nu pe ideea nobleţei gândirii personajului de poveste ci doar pe aceea a luptelor sale cu morile de vânt. Ca şi Don Quijote, Băsescu se luptă din greu cu "mafia". Atacă la baionetă, declară, ameninţă, râde... Apoi este victorios! Poporul întreg este sugrumat de adevărata mafie, este pus la pământ de armata de cămătari politici, este disperat şi fuge din propria ţară, în timp ce Trăienel Quijote jubilează! El a câştigat lupta sa pt că iată, Adrian Năstase este la puşcărie! 

Votul de duminică va fi un şut în fund, dar nu cu urmări de pas înainte pentru preşedinte. Va fi o umilire publică, indiferent dacă se atinge pragul de 50% prezenţă sau nu. Pentru că vor fi milioane de români care vor ieşi din casă nu pentru a alege între doi sau mai mulţi candidaţi ci doar pentru a-i spune lui Traian "PLEACĂ!"... Acesta este mesajul cel mai important al referendumului. Şi este tât de evident încât stai şi te întrebi de ce nu demisionează Trăiănel fără să mai fie expus public acestei umilinţe! Dacă tot are o meserie şi se arată atât de nepăsător faţă de funcţia supremă în stat de ce să mai rabde laolaltă cu ţara o ruşine care ne va face celebri în întreaga lume? Nu ştiu de ce, probabil tot din cauză de tupeu... 

Să-i spunem aşadar... PLEACĂ! Du-te şi Dumnezeu să te ajute să-ţi duci pe umeri coşmarul vieţii tale! Blestemele poporului pe care l-ai sărăcit, umilit şi bătut în pieţe să nu te ajungă! Să te urci în primul vapor şi pe oceanele planetei să fii şef! De-acolo să te întorci numai când ţi-om duce dorul! Adică în vecii vecilor, amin! 

Cornel SABOU

Niciun comentariu: