luni, 2 iulie 2012

Oameni mari, caractere mici

Avem oameni mari în ţara asta. Preşedinţi de tot felul, directori, patroni multimilionari în euro, politicieni, miniştri, primari, ziarişti etc... Toţi sunt puternici, inteligenţi, cu o bogată experienţă de viaţă, abili, etc... Nu le mai enumăr toate calităţile. Au în mână PUTEREA. Puterea de a schimba lucrurile, societatea, oamenii, de a imprima un anumit curs evenimentelor. Pot face istorie!
Istoria ultimilor 22 de ani ne arată că România guvernată de aceşti oameni mari a rămas pe loc. Oamenii care trăiesc această ţară sunt în cea mai mare parte nefericiţi, bolnavi, părăsiţi, săraci. În toate ţările lumii s-a înregistrat, mai mult sau mai puţin, o "explozie" a civilizaţiei în ultimii ani, mai puţin în România. De ce pare ţara asta atât de blestemată când are la putere oameni atât de mari, bogaţi şi puternici?

Avem un PREŞEDINTE de ţară care şi-a făcut un scop principal din mandatul său ca să îşi rezolve propriile probleme. Şi-a promovat fiica pe linie de partid şi de stat, şi-a asigurat nevoia imobiliară cu diferite case pe care le-a obţinut mai mult sau mai puţin legal, a pus toate instituţiile statului să-i "termine" pe duşmanii săi personali din politică şi afaceri şi unii mai spun că a dosit nişte miliarde (nu multe) prin conturi străine.
Avem un PRIM MINISTRU care şi-a falsificat CV-ul cu un doctorat plagiat şi care după ce este demascat încă se mai ţine mândru nevoie mare!
Avem un FOST PRIM MINISTRU care lua mită termopane şi punea oamenii cu japca să-i doneze bani de campanie electorală.
Avem MINIŞTRI dovediţi ca plagiatori, dovediţi ca bâlbâiţi şi semianalfabeţi, care habar nu au să vorbească în public, cu publicul!
Avem parlamentari marionetă care fac orice (medicină, învăţământ, avocatură, afaceri etc) numai politică nu!
Avem oameni de afaceri... Cei care sunt multi-milionari, fără nici o excepţie, au ajuns la această avere din afaceri cu statul. Nu pe o afacere în mediul privat.
Avem directori de tot felul de instituţii care imediat ce ajung în funcţii îşi angajează toate rudele pe tot felul de posturi. Apoi, angajează rudele altor angajaţi ai sistemului. Toate nevestele şi fiicele şi mamele de procurori şi judecători sunt angajate în Companii de stat (cu foarte mici excepţii).
Avem poliţişti buni... Păcat că infractorii mari sunt mai buni decât ei! Poliţiştii noştri sunt totuşi buni... Ei fac din rahat bici, adică din nimic sunt în stare să-ţi inventeze orice dosar penal vrei şi mai ales nu vrei! Bineînţeles, la ordin. A, şi mai ştiu să prindă hoţi de buzunare.
Avem judecători şi procurori incoruptibili... :)) (nepotrivită glumă, recunosc!).
Avem ziarişti. Doamne şi ce ziarişti!! Zici că-s clone! La un semn deschisă-i calea şi... laudă şi muşcă şi nu mai laudă şi nu mai muşcă... totul la ordin. Deja îi şti pe de rost ca pe Eminescu... (nepotrivită comparaţie, recunosc!)
Marea majoritate din cei amintiţi mai sus au ca principale preocupări următoarele:
- să ia bani degeaba
- să ia case degeaba
- să ia maşini degeaba
- musai să aibă amante!
- să facă vacanţe de tot felul, peste tot, tot timpul...

Marele român care are astăzi puterea nu reuşeşte să se dezlipească de interesul mărunt al omului care nu are putere. Nu avem idealişti curaţi şi sănătoşi în viziune, politicieni de meserie, ziarişti pur-sânge, milionari din afaceri private, magistraţi de carieră.

Şi totuşi, nu e aceasta imaginea cea mai catastrofală. Da, se poate şi mai rău! O să vezi la alegerile din noiembrie!!! Pe curând...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: