joi, 8 septembrie 2011

Romania ZERO

Aţi văzut meciul România – Franţa? “Interesant”... Două chestiuni au rămas în dezbaterea publică după meci, ambele fără legătură directă şi concretă cu rezultatul de zero la zero. Problema imnului naţional interpretat “greşit” de Marcel Pavel şi “calitatea” sub orice critică a gazonului care semăna (după cum au spus unii) cu un teren de cartofi.
Imediat după meci, PDL a dat un comunicat prin care afirma că vinovat pentru starea terenului este Victor Ponta! OTV n-a ratat ocazia de a-l acuza (tot pentru calitatea terenului) pe primarul Oprescu, în timp ce Vadim Tudor cerea demisia lui Mircea Sandu. În acest timp, Prefectul Capitalei îi amenda pe interpret şi pe organizator cu câte 5.000 lei fiecare, dar nu pentru gazon, ci pentru greşirea versurilor imnului. În legătură cu asta, Pavel spunea că nu a pomenit versul cu Traian ca să nu se speculeze politic. Traian al nostru (Băsescu) ar fi vrut să vină la meci, dar nu l-au lăsat SPP-iştii pentru că l-ar fi huiduit lumea. A fost Ponta şi nu l-a huiduit nimeni. Dar nici nu l-a băgat în seamă nimeni! În România niciodată nu te plictiseşti...

Calificarea s-a dus. Asta nu prea a comentat nimeni. Piţurcă s-a agitat pe margine şi a “scos” un egal. “Onorabil”, cică... Neonorabilă e ratarea calificării, dar nu-i bai, las că vine altă campanie şi pornim la drum cu alte speranţe. Mă rog, cei creduli pot porni cu speranţe. Eu nu mai cred în naţionala asta de fotbal. Nu cred în lotul de maici pe care îl pregăteşte Piţurcă. Eu cred în valoarea individuală a fotbalistului, dovedită pe teren, prin goluri marcate şi partide de senzaţie. Cred în Mutu, Chivu, Rădoi... fotbaliştii care au valoare recunoscută în lume, dar necunoscută în mintea lui Piţurcă. Fotbaliştipe care alţii au plătit zeci de milioane de euro, iar Piţi, care îi poate lua gratis la naţională nici nu vrea să audă de ei. Pentru că valorile astea nu sunt valori “cuminţi”! Nu stau la un pahar de lapte sau de suc de mere ci vor bere! E vina lor că n-au rămas copii de ţâţă şi au devenit bărbaţi. Nu contează că Mutu poate înscrie din poziţii imposibile, că Rădoi “sparge” orice portar cu forţa şutului său, că Cristi Chivu intră la sacrificiu în faţa oricărui atacant. Contează, pentru mintea îngustă a selecţionerului, că “ăştia” nu ascultă! Nu sunt cuminţi... Mulţumim Zeului Fotbal că nu l-a născut pe Maradona în Carpaţi! S-ar fi pierdut în “talentul” selecţionerilor noştri...

M-am liniştit. O să avem o naţională cuminte. O să viziteze Vaticanul şi o să-şi facă zeci de cruci. O să facă donaţii la copii săraci şi o să meargă în cantonamente cu mamele. Rezultate n-o să fie, dar asta nu contează. Bine că sunt toţi bărbieriţi şi îmbrăcaţi decent, cu guleraşe şi uniformă. O naţională cuminte.
Eu o să cumpăr un joc pe calculator, “Football Manager”, să văd cum e să joci cu naţionala plină de valori autentice. Să merg cu România la turnee finale virtuale. Cu Mutu, Chivu, Rădoi...

Ce ziceam la început? Ziceam de teren... Da, a fost dezastru. Dar a fost imaginea în oglindă a naţionalei! A fost nou, impecabil la fotografia de reclamă, verde de verde, curat... Şi imposibil de jucat, brăzdat de gropi şi şanţuri, cu tranşee reale de apărare. A fost dezastru...
Ziceam şi de imn. Că a fost greşit. Cu Traian dat afară din istorie. Nimic anormal... În România toate sunt pe dos. Specific nouă. Când draq o să funcţioneze şi la noi toate lucrurile normal o să mă panichez! Ştiţi că există o anumită ordine şi în dezordine? În România aşa mă simt bine, să ştiu că toate sunt vraişte, pentru că aşa m-am obişnuit. Mulţumim din inimă partidului!

Cornel SABOU

4 comentarii:

Anonim spunea...

hop si tu cornele te-ai facut anti-piturca.nu satana a pierdut calificarea ci tziganusul, baiatu lu tata, in meciurile cu albania si belarus.chivu si radoi s-au retras de la nationala inainte sa vina piturca , primul din motive de sanatate si saturat sa fie injurat iar radoi s-a certat cu federatia din cauza camilelor.sint convins ca pitzi a vorbit cu ei dar...doar mutu si tamas( pe care l-ai uitat) sint "victimele" lu piturca .sti cum e cornele, o data, de doua ori, de cinci ori dar cind e a zecea oara?

Cornel Sabou spunea...

hop si eu... eu pacatuiesc prin faptul ca nu ma impresioneaza numele ci doar rezultatele. Pentru rezultate, in forbal, ai nevoie de fotbalisti buni. Datoria, OBLIGATIA lui Piturca era sa-i aduca la nationala pe cei mai buni, indiferent de conflictele din trecut! Asta a facut Lucescu incepand din 1982, de cand a preluat nationala. A recuperat toti fotbalistii de valoare. Pe Balaci, pe Camataru si pe multi altii. A promovat numai tineri de valoare care ulterior au confirmat timp de 20 de ani, inclusiv pe Hagi (aminteste-ti si de lotul Corvinul, cu Klein, Andone, Rednic etc...). Doar asa a putut obtine rezultate de top cu nationala, calificari sau batalii pentru calificare pana in ultimul minut! Ce avem acum? Doar figuri de schmecher de cartier. Aere de imperator made Piturca si rezultate de mahala. Calificari pierdute. Scuze si motive, argumente de doi bani. Avem tot in afara de ceea ce avem nevoie, adica REZULTATE, calificari, performanta!
N-am uitat de Tamas, dar el nu mi se parea de neinlocuit. Ceilalti, in schimb, sunt unici pe posturile lor, sunt valori de top mondial!
De acord cu "tziganusul", cum zici tu, ca e principal responsabil, dar nu e singurul. Ultimul tren l-a pierdut insa Piturca...

Anonim spunea...

" calificari pierdute".cite calificari a pierdut satana ? poate ne spui si noua.nu sint fan piturca dar...vorbesti de ani 80 asta e istorie, chivu cistiga la inter citeva mil pe an sa vina la nationala pentru 2 euro si sa fie injurat?vb de camataru ce sa faca si el, frate ,intre un tv clor si " canal"cred ca alegi tv-ul.cit despre ultimul tren, e adevarat l-a pierdut piturca,insa era un accelerat care nu oprea in halta sasar, asa ca trebuia sa se urce din mers.

Cornel Sabou spunea...

"frate", cred ca tu esti Gica-Contra! N-ai pareri personale, dar dai in toate parerile altora fara sa aduci nimic in schimb si in loc. Anii 80 sunt istorie pentru ca a fost cine sa creeze acea istorie! Anii astia nici macar istorie nu o sa fie! Daca vrei sa facem mishto unu' de altu' zi-mi, ca te execut din trei fraze de rade si nevasta-ta de tine! Vrei? Sau mai bine limiteaza-te sa votezi la sondaj... Cu cititul e treaba grea, cu intelesu' e si mai grea. Cat despre scris... incurci punctul cu virgula si apoi nu stii de ce te doare capu'... Sfatul meu e sa te duci pe alte bloguri unde ti se permite mishtoul ieftin!