joi, 29 martie 2007

Corin Cherecheş este "lucrat" din interior!

Corin Cherecheş este patronul ziarului cotidian "Glasul Maramureşului". În acelaşi timp, Corin este implicat într-o multitudine de alte afaceri, îndeosebi în cele legate de alcool. De ani buni, în jurul său sunt ţesute o serie de afaceri fantomă, operaţiuni comerciale, bancare şi de altă natură care te pot face să crezi că "respectabilul" consilier al Partidului Democrat este de fapt un miliardar de carton! Aceste aspecte vor fi tratate într-un număr special al ziarului nostru, "Viaţa Maramureşului" care va fi dedicat afacerilor fantomă derulate de acest om.
Pe de altă parte însă, se pare că acest Corin Cherecheş este "vânat" din mai multe părţi. Nu ştim dacă este vorba şi de concurenţă, dar ştim sigur că în lupta aceasta nevăzută sunt implicaţi şi "ofiţeri" ai Serviciilor de Informaţii... În acelaşi timp, vă amintesc faptul că omul său de bază din "Glasul Maramureşului", Marian Ilea, este bănuit că a fost informator al Securităţii şi că ar lucra chiar şi în prezent ca agent acoperit al serviciilor secrete. Până în momentul de faţă - deşi a fost chestionat asupra acestui subiect - Ilea nu a negat explicit faptul că ar colabora cu serviciile...
Şi-acum să interpretăm puţin ultimele evenimente din "războiul media" maramureşan...
De la arestarea lui Dan Pârcălab, eu am scris mai multe materiale în "Viaţa Maramureşului" despre mafia din presa noastră locală. Dan Pârcălab nu a fost subiectul nostru principal, fiind amintiţi alţi pretinşi jurnalişti: Adi Rusu (Detectivul de Presă), I.R. Roşiianu, Claudiu Florescu şi Marian Ilea. Dintre toţi, cel care a reacţionat cel mai puternic a fost Marian Ilea! Ceilalţi au scris o dată, de două ori şi au abandonat "lupta", dar Ilea nu şi nu! El a început să mă atace scriind în "Glasul MM" tot felul de materiale acuzatoare la adresa mea. În prima fază nu m-am întrebat foarte mult ce-l mână-n luptă pe acest jurnalist corupt, dar apoi am bănuit că în spatele atacurilor sale stau alte considerente decât cele recunoscute oficial. Dacă este informator sau agent acoperit, Marian Ilea trebuie să reacţioneze la ordin! Ordinele (mai ales în ceea ce priveşte serviciile secrete) au întodeauna un scop precis, urmăresc un anumit rezultat! Serviciile noastre nu acţionează haotic, la întâmplare. Pentru a identifica exact care este scopul Serviciilor într-un caz dat nu trebuie să te uiţi decât la efecte, adică la ceea ce se produce în urma acţiunilor de "luptă" desfăşurate la vedere. Pentru mine este clar că Marian Ilea acţionează cu un scop precis, iar dacă încerc să identific acest scop uitându-mă la efectele pe care le-a produs Marian, atunci este clar că scopul lui Ilea (şi al serviciilor din spatele lui) este să-l termine pe Corin Cherecheş!!! Cum? Foarte simplu...
Singurul efect notabil al atacurilor declanşate de Marian Ilea la adresa mea a fost faptul că eu am început să scriu de Corin Cherecheş şi de afacerile sale ilegale. Marian ştie (cum ştie tot Maramureşul) că "Viaţa MM" nu e ancorată de nici un partid sau grup de interese, deci politica editorială a acestui ziar e determinată doar de voinţa mea. În consecinţă, el speră că voi reacţiona la atacurile sale publicând mai departe date acuzatoare despre Corin, date care vor provoca în final căderea mahărului PD! Corin are multe "bube-n cap", multe afaceri dubioase în care este implicat. Evident, ca urmare a primelor mele articole care l-au avut drept ţintă, au început să curgă spre mine informaţii care dezvăluiau atât originile averii sale cât şi acţiunile (afacerile) mafiote în care este implicat. Sincer, pe mine mă bucură oarecum acest lucru. Corin nu a fost niciodată preferatul meu... Precizez chiar că voi publica toate informaţiile pe care le-am primit despre el. N-are decât să cadă şi să fie "victima" colaterală a "războiului media" (de fapt, ţinta urmărită de Servicii!). Mie, puţin îmi pasă! Mă surprinde însă naivitatea sa, uşurinţa cu care cade victimă diversiunilor lui Marian Ilea! Corin Cherecheş patronează acum un război media (Cornel Sabou - Marian Ilea) din care victimă sigură va fi doar el!!! Din informaţiile mele rezultă că acest Corin este foarte influenţabil, uşor de "dus de nas" de un profesionist al diversiunii, cum este Marian. Chiar şi acum, dacă va citi acest material (deşi nu cred că ştie folosi internetul), Ilea îi va spune că eu urmăresc să bag zânzanie între ei, să câştig "războiul" prin dezbinarea taberei adverse. Din păcate (pentru el), atunci când se va trezi la realitate, pentru Corin va fi prea târziu să mai repare ceva. Trecutul şi prezentul său glorios vor fi doar istorie, iar el va zăcea undeva neştiut şi ignorat de societate. Pentru că el habar nu are ce i se pregăteşte! Eu, sincer vă spun, mă voi distra teribil şi voi juca mai departe rolul "naivului" care răspunde atacurilor lui Marian Ilea prin dezvăluiri care-l vor viza pe Corin Cherecheş. Astfel, misiunea lui Ilea se va îndeplini (Mariane, te rog să nu mă uiţi când vei primi un bonus de la Servicii pentru "punct ochit, punct lovit"; merit măcar o bere, nu crezi?). Pentru că nu sunt implicat personal în conceperea unor asemenea conspiraţii, am ţinut să fac aceste precizări... În plus, este foarte aproape momentul în care îi voi putea zice lui Corin "vezi, ţi-am spus eu!". Şi ţin tare mult să trăiesc acel moment...
Pe curând...
Cornel SABOU

10 comentarii:

Anonim spunea...

Cornel Sabou : devenit un tipic "ziarist" provincial (initial,un tinar cu un fond bun, dar care cu timpul s-a stricat, s-a otravit din pricina de prea multa frustrare, prea multa ura neputincioasa) care se mai lupta acum doar cu morile de vint din al sau cap, bolnav si speriat de propia-i indrazneala si ura fata de scriitorul si ziaristul Marian Ilea si care isi mai si imagineaza ca a descoperit piatra filozofala a "misterelor" orasului Baia-Mare, cu fiecare articolas duduind de fiere! Grotesc spectacol! Si-ar putea folosi energia intr-un scop mai nobil, util obstii!

Cornel Sabou spunea...

... ce de exemplu lingerea in fund a lui Corin Chereches, nu? Cat despre "scriitorul si ziaristul" Marian Ilea sa-ti spun eu ceva... Scriitor nu e decat de duzina (cine naiba crezi ca citeste laturile lui?!). Ziarist e doar cu numele pentru ca realizari concrete in meseria asta nu are deloc! N-a scris decat materiale de opinie in care (in proportie de 90%) lingea in fund pe cineva... Asta e presa, asta e jurnalism? Halal!

Anonim spunea...

A numi "laturi" cartile unui scriitor inseamna, in primul rind, a le fi citit,altfel nu vorbeste, iar si iar, decit ura si invidia din tine, care iese ca uleiul la suprafata!Poti sa-mi spui pe care ai citit-o, fara sa cauti pe net, cinstit?In al doilea rind,presupunind ca ai citit cartile, a le numi "laturi" inseamna a te erija intr-un critic literar superior ca gust, unor Nicoale Manolescu,Mircea Martin, Laurentiu Ulici,Lucian Raicu...care nu stiu cum a fost posibil,dar iata ca l-au salutat pe Marian Ilea ca pe un scriitor de prima mina acordindu-i, intre altele, Premiul Uniunii Scriitorilor,Premiul pentru Dramaturgie...oare sa fi fost de ajuns ca Marian Ilea sa-i fi lins in cur si pe acesti oameni de cultura ? Ca sa ai dovada incearca tu asta si vezi daca vei fi premiat si recunoscut ca scriitor! Dovedesti o absenta de bun simt si de caracter!O intrebare am sa-i pun ziaristului din tine: chiar nu inseamna absolut nimic cuvintele pentru tine, doar o substanta cleioasa amestecata cu fiere si scirna? Asta sa fie atitudinea unui jurnalist si a unui om care respecta cuvintul aruncat pe hirtie, adica in lume? Nu te sperie ca vorbele in vint pot sa se intoarca impotriva ta si sa te murdareasca? Confunzi libertatea de opinie cu infinitul abjectiei! Pacat!

Cornel Sabou spunea...

Interesant... Ai contrazis critica mea asupra statutului de scriitor cu care l-ai impaunat pe ilea, dar nimic despre criticile aduse ziaristului ilea???!!! Sa inteleg ca esti de acord cu mine la faza asta? :)
Pot sa-ti dau si eu o lista lunga cu aprecieri pe care le-am primit de la o seama de oameni importanti ai prezentului. ti-ar folosi?
nu, n-am citit cartile lui, mi-au fost de ajuns "recomandarile" pe care le-am primit in acest sens de la oameni de incredere.
In fine... Ultima ta intrebare e elocventa. Nu, nu ma sperie oameni ca voi!!! Tocmai asta e problema voastra, recunoaste, faptul ca nu m-am speriat asa cum va asteptati voi! Sunt prea puternic pentru niste lichele aflate in solda lui Corin! Si totusi, daca Marian se indura sa-si ceara scuze de la mine (nu doar prin mesaj privat, ci public) ma gandesc sa-l iert... Pana atunci va avea de dat socoteala pentru faptele lui, atat mediatic cat si penal (in dosarul instrumentat de parchet pentru santaj, si in alte procese in care este implicat). La buna vedere!

Anonim spunea...

E deja un lucru bun,incurajator ca recunosti a nu fi ai citit nici o carte a lui Marian Ilea si ca te-ai bazat doar pe "recomandarile" unor oameni de incredere! Daca ai continua sa fii cinstit pina la capat (este conditia oricarui posibil dialog imbogatitor) ai recunoaste doua lucruri:ca ar trebui sa-ti ceri scuze atit scriitorului (tratat drept nul, dupa ureche)cit si omului Marian Ilea (tratat drept bolnav psihic tot dupa "recomandarile" unora)! In privinta ziaristului Marian Ilea nu pot sa stiu daca ai sau nu dreptate, trebuie sa-mi prezinti probe (si nu "vorbe")din care sa reiasa clar ca ar fi facut presiuni si ca ar "manipulatorul" opiniei publice in zona! Mi se pare ca nimeni nu te poate opri, nici pe tine, nici pe un alt ziarist, sa scrii tot ce gindesti despre orice subiect ori personalitate! Exista o libertate a presei in Romania si cred ca Marian Ilea s-a si batut pentru asta, daca ar fi sa amintim doar cazul lui Dan Pircalab!
Atunci cind imi scrii "Nu,nu ma sperie oameni ca voi!!! Recunoaste ...Sunt prea puternic pentru niste lichele aflate in solda lui Corin!" te tradezi,imi dovedesti tocmai contrariul: ca de fapt nu esti puternic, ca iti este frica si suferi de mania persecutiei, ca ai ajuns sa vezi dusmani pretutindeni...imi mai dovedesti si ca ma jignesti punindu-ma in aceeasi oala ori gasca cu un Corin Chereches! Eu unul nu mi-am permis sa te jignesc si imi dovedesti astfel ca nu merita sa mai dialogam, ca imi pierd vremea!
Te asigur ca nu fac parte din nici o "gasca" maramureseana,ca, numitul, Corin Chereches, nu este in ochii mei decit un personaj banal, nesemnificativ,chiar un tip fara personalitate, fara coloana vertebrara!

Cornel Sabou spunea...

Despre "coloana ta vertebrala" vorbeste destul de clar faptul ca semnezi cu "anonim". In spatele anonimatului se ascund doar cei care... au ceva de ascuns! Asadar, tu nu esti decat un "fan" motivat oarecum al lui Corin... nu pacalesti pe nimeni cu textele alea lacrimogene. Te voi trata mai serios si cu mai multa atentie atunci cand vei avea curajul sa te identifici, cu nume si prenume. Precum vezi, eu nu iti sterg posturile... pentru ca dezbaterea asta chiar ma amuza! Sa vada si lumea ce "prieteni" curajosi are Marian!!!

Anonim spunea...

Coloana mea vertebrala sunt cuvintele mele! Asta ar trebui sa fie credoul oricarui ziarist ori scriitor ori om!
Te intereseaza modul meu de-a gindi, de-a ma "identifica" dupa gindurile si tonul meu sau (doar sau mai ales!)numele meu? Daca ti-as spune numele,nu ai face decit sa scormonesti pe net sau aiurea si daca, de plida,ai afla ca sunt scriitor ai sari in sus si trage imediat concluzia ca fac parte din "gasca" lui Marian Ilea, asta fiindca modul tau de-a gindi e strimb, structurat exclusiv pe interese de "gasca", "bisericuta"...nu,nu poti sa-ti imaginezi ca cineva ti-ar scrie, gratuit, fara sa aiba nimic de cistigat ori de pierdut, si nici de ochii tai frumosi,ci pentru ca, pur si simplu citeste,din cind in cind, pe net,presa maramureseana si deci si "Viata Marmuresului"! Explicatia reactiei mele e simpla: afisind pozele unui om si tratindu-l de bolnav psihic in presa, ai comis un act de abjectie umano-jurnalistica fara pereche si asta nu ii este permis unui om care se numeste ziarist si asta revolta si cere o replica, o explicatie!Asa ca vei ramine frustrat, nu vei afla numele meu,te vei multumi (doar)cu gindurile mele!
Poate ca nici pe astea nu le vei mai avea, fiindca se pare ca nu ai inteles (sau nu ai vrut sa intelegi!) nimic din mesajul meu si, deci, ca imi pierd vremea!Scutura-te de suspiciuni si prejudecati, daca vrei sa continuam dialogul! Si invata umilinta, invata sa deschizi ochii si sa ai curajul (nu doar cel de-a ucide) de a-ti cere iertare atunci cind faci rau, cind sari peste cal!

Cornel Sabou spunea...

OK "ilustrule" scriitor anonim... cu mesajul asta ti-ai dat definitiv nota! Vezi, asta e marea diferenta dintre mine si persoane asemeni tie! Nu ma intereseaza fix deloc gandurile tale anonime, omule! Ma intereseaza cu adevarat doar cine esti, ce ai facut in viata ta, cu ce ti-ai ajutat semenii pana acum, cum te faci de folos familiei, orasului (satului) si tarii (sunt cuvinte prea mari pt tine?). Doar amanuntele astea te identifica in raport cu ceilalti, doar asemenea date dau (sau nu) credibilitate si greutate gandurilor tale. Nu fugi de ceea ce esti, indiferent de parerea celorlalti (inclusiv a mea!). Altfel vei ramane toata viata un mare OM doar in gandurile tale in timp ce pt ceilalti nu vei conta deloc!!! (asta nu seamana cu o... problema psihica :)) Fuga de propria identitate (pe baza unor temeri ridicole!) este tot atat de condamnabila ca si asumarea unei false identitati...
cat despre Ilea sunt PROBE cu nemiluita ca nu este decat un lingau ordinar... Tu nu citesti Glasul MM? Ceea ce scrie el acolo? Uite, mi-ai dat o idee... De acum incolo voi posta eu aici, pe blog, materialele sale penibile, in care-i linge-n fund la modul cel mai ordinar pe puternicii zilei. Daca ceea ce vei vedea acolo e "literatura" atunci, vai de voi... scriitorii lu' peste!

Anonim spunea...

Ultimul mesaj:e trist si deopotriva grotesc,omule, faptul ca mori,crapi de curiozitate sa stii cine sunt si te doare-n...cot(pardon, cur) de tot ce am incercat sa-ti comunic, sa te ajut sa intelegi!
Mi-ai scris :"Ma intereseaza cu adevarat doar cine esti, ce ai facut in viata ta, cu ce ti-ai ajutat semenii pina acum, cum te faci de folos familiei, orasului(satului) si tarii (sunt cuvinte prea mari pt tine?"
Tocmai aici e buba,ca sunt cuvinte grave,capitale, sacre si ar trebui sa-ti pui tie insuti, zi si noapte (mai ales cind ai creionul in mina) aceasta intrebare si cintarind fiecare cuvint si gest pe care l-ai savirsit sa vezi de care parte trage "balanta"; cu asemenea texte mizerabile, precum cele despre Marian Ilea (care,desi habar n-am ce "orori" ori "gainarii" o fi facut in presa locala, stiu ca a facut ceva pentru urbea lui pe plan cultural, ca vor ramine dupa el citeva carti -asa cum vor ramine dupa un Breban, Buzura ori Ioan S.Pop- care vor vorbi lumii,si nu doar celei romanesti,despre tinutul si magia Maramuresului),cu asemenea texte despre Marian Ilea,deci,nu ai cum face nici un bine urbii tale, Maramuresului, nimanui, nici macar tie insuti!
Asta nu inseamna defel ca ziaristul Marian Ilea nu ar trebuie criticat si chiar pus la colt, daca a gresit,doar ca nu in felul asta abject, isteric,subuman!
Te credeam un tip care are puterea de a trece peste propia-i vaniate si orgoliu pueril,m-am inselat si nu pot decit sa te compatimesc!
Cu bine!
Anonimul venetian!

Unknown spunea...

Ne confruntam in intreaga lume cu o conspiratie monolitica si nemiloasa ale caror actiuni se bazeaza primordial pe juraminte secrete.
Se bazeaza pe:
-infiltrare in loc de invazie,
-subversiune in locul alegerilor democratice , -intimidare in locul libertatii de-a alege.

Si-a creat un sistem ce concentreaza vaste resurse umane si materiale in scopul infiintarii unei masinarii unitare deosebit de eficienta ce combina:
-armata
-mijloace diplomatice
-servicii de informatii
-mijloace economice
-mijloace stiintifice
-operatiuni politice

Actiunile ii sunt:
-ascunse , nu publicate
-greselile ii sunt ingropate nu dezbatute in ziare
-dizidentii ii sunt adusi la tacere

Nici o utilizare frauduloasa de fonduri nu ii este anchetata, nici un secret nu ii este dezvaluit.

Individul devine handicapat cand se confrunta cu o conspiratie atat de monstruoasa incat e tentat sa creada ca e imposibil ca ea sa existe.