duminică, 2 februarie 2014

Cum naiba au găsit ei avionul???

Am aflat azi că Băsescu nu vrea să-l demită pe Opriş de la şefia STS. Nimic nou sub soare. Preşedintele spune că instituţiile statului funţionează perfect, doar că misiunea aia, din Apuseni a fost ratată. Aşa e... Funcţionează perfect cu interesele lui. Doar Adrian Năstase e la închisoare, nu? La fel zicea şi Ponta, că Ministerul de Interne funţionează perfect. S-a pus chiar pavăză între M.I. şi popor pe ideea “nu mai daţi cu pietre”! Dar eu ştiu că urmează alegeri, iar alegerile sunt organizate de guvern, prin Ministerul de Interne... În fine... 
Doar noi, cei de la baza societăţii, “din popor” cum se mai spune, ştim că instituţiile funcţionează ca dracu! Noi ştim că nici cea mai banală problemă nu se rezolvă fără mită. Că până şi o învăţătoare ajunge să ne scuipe în faţă făcându-ne în toate felurile pentru că nu i-am dat cadou decât o ciocolată şi-o cafea. Că un funcţionar public cinstit e îndepărtat încet-încet din toate funcţiile sau poziţiile în care poate avea răspundere, în locul său fiind aduşi politruci incapabili şi analfabeţi, rude sărace cu unchi bogaţi! Noi ştim că tot sistemul e în faliment controlat, iar cei care au avut ocazia să trăiască cât de cât şi prin Vest pot compara şi mai bine... motiv pentru care nici nu se mai întorc în ţară!
Dar toată această situaţie dezastruoasă în realitate e perfectă pentru preşedinte şi pentru primul ministru. Ei trăiesc o altă realitate, una paralelă cu a noastră. Nu ne intersectăm cu ei decât atunci când murim...
Eu ştiu aşa... că nu poţi “repara” un bolnav decât după ce înainte de toate îi stabileşti un diagnostic corect. Abia ştiind diagnosticul poţi, după aceea, să decizi un tratament adecvat şi să salvezi pacientul. Dacă instituţiile noastre colcăie de incompetenţi, dacă 80% din populaţie îţi spune asta, dacă vezi cu ochii tăi cum milioane de români fug din ţara lor ca să poată trăi, cum poţi veni să spui că totul e perfect? Mare tupeu trebuie să ai!!!

Eu doar un lucru l-aş întreba pe preşedinte... 
Domnule Băsescu, ştim că ai acolo, la tine în birou, zeci de rapoarte explicative, zeci de “expertize” şi explicaţii tehnice, multe “păreri” de specialişti şi infinite soluţii pentru viitor. Toate legate de accidentul aviatic din Apuseni. Ştim că ţi-ai format deja o părere foarte “solidă”, ca întotdeauna. Un singur lucru nu ştiu eu, personal, de aceea vin şi te întreb: cum naiba au reuşit nişte ţărani să găsească avionul??? La dracu (scuze!), ei n-au avut tehnologie, bugete, angajaţi, BMW-uri sau secretare! Ăia îs muritori de foame! Pe unu l-a “bătut” nevastă-sa ca să meargă în munţi la căutare! 
Eu am o bănuială, domnule preşedinte!!! Eu cred că ţăranii ăştia îs de fapt agenţi secreţi!!! Serios! Cred că CIA le-a trimis coordonatele luate printr-un satelit de spionaj. Au ei undeva, dosite prin şură, ceva aparate de recepţie. Aţi verificat? Dacă nu CIA, atunci KGB-ul sau Mossadul. Ori, doamne feri, or fi de la Al Qaeda??? Dacă-s terorişti n-ar trebui să-i arestăm? Io zic că n-ar trebui să pierdem timpul. Trebuie săltaţi imediat şi torturaţi ca să spună adevărul. Cum care adevăr? Ăla de vi-l ziceam... CUM NAIBA DE-AU GĂSIT EI AVIONUL ŞI "NOI" - PERFECŢII - NU??? Curat-murdar, domnule preşedinte!

Cornel SABOU

Niciun comentariu: