sâmbătă, 30 iulie 2011

VOTEAZĂ PENTRU ECHILIBRU


Scris de Mariana POP
Candidat PD-L

O profesoară de chimie aflată în campanie electorală este, poate, una dintre cele mai inedite forme de manifestare a unei comunităţi. Oamenii sunt obişnuiţi să vadă pe afişe candidaţi tipici, oameni de afaceri sau politicieni de meserie, în general bărbaţi, puternici şi hotărâţi, mulţi dintre ei fiind persoane în jurul cărora s-au construit legende, bune sau rele, amuzante sau triste.
În lumea bărbaţilor relaţiile sociale sunt, invariabil, permanente negocieri pentru putere.

Aproape de fiecare dată cineva trebuie să câştige iar celălalt să piardă. Şi, evident, există întotdeauna victime colaterale. În cazul în care „războiul bărbaţilor” se mută în dimensiunea politică a comunităţilor victimele colaterale suntem, aşa cum bine bănuiţi, noi: femei, copii, tineri, bătrâni sau asistaţi sociali, studenţi sau oameni de afaceri.
Am chibzuit cu mare atenţie asupra deciziei de a candida pentru un loc în Camera Deputaţilor. Şi, la fel de importantă a fost şi alegerea principalelor motive pentru care am decis să intru în această confruntare electorală. Unul dintre ele este dorinţa mea de a propune comunităţii din care fac parte un model de candidat caracterizat de ECHILIBRU! Pentru că aşa sunt eu, un om şi un profesor echilibrat! Cântăresc mult timp fiecare decizie pe care trebuie să o iau!
ECHILIBRU înseamnă să ai dimensiunea lucrurilor pe care le spui şi a celor pe care le poţi face! Nu pot afirma niciodată că eu cunosc toate problemele sau dorinţele locuitorilor Colegiului în care candidez. Aş minţi! Cunosc problemele fiecărei şcoli din judeţul Maramureş, dorinţele şi aşteptările primarilor şi directorilor de şcoli, ale părinţilor şi elevilor. Şi, ştiu aceste lucruri pentru că aceasta este meseria mea! Consider că este mult mai important să defineşti împreună cu liderii comunităţii lista priorităţilor, să poţi asculta cu atenţie, să poţi învăţa de la cei implicaţi cu adevărat în domenii de activitate specifice, să accepţi sfaturi şi soluţii corecte şi să oferi sprijin!
ECHILIBRU înseamnă să priveşti dincolo de interese mărunte, meschine prin însăşi finalitatea lor, să te poţi uita în ochii oamenilor înainte şi după un mandat de deputat, să te întorci la catedră după ani şi să primeşti acelaşi respect sincer din partea colegilor şi elevilor.
ECHILIBRU înseamnă să-ţi asumi responsabilităţi pe care le poţi onora cu cinste, să alegi întotdeuna cu inima deschisă, fără ranchiună şi departe de orice fel de interes personal.
ECHILIBRU înseamnă liniştea interioară a fiecăruia dintre noi, iar liniştea mea interioară este unul din cele mai de preţ daruri primite de la viaţă.
ECHILIBRU înseamnă că ceea ce facem în prezent reprezintă, de fapt, ceea ce vrem să facem cu adevărat.
ECHILIBRU înseamnă puterea de a lua decizii şi, poate mult mai important, puterea noastră, a muritorilor, de a ni le asuma!
ECHILIBRU înseamnă să nu minţi şi să nu te minţi!
ECHILIBRU înseamnă să poţi face alegeri corecte în favoarea semenilor tăi.
Acesta este primul atribut al modelului de candidat pe care îl propun. În spatele acestui model sunt zeci de mii de oameni, de caractere adevărate, de aşteptări şi speranţe.
Chibzuiţi şi votaţi pe 21 august!
Aveţi de ales între sinceritatea unei profesoare siun alt „război” al bărbaţilor.

Prof. Mariana POP
Candidat PD-L
Colegiul Baia Mare EST

Niciun comentariu: