joi, 22 martie 2007

Tătaru şi Iancu au primit NUP

Într-un articol publicat săptămânile trecute în săptămânalul "Viaţa Maramureşului" am descris un caz de răpire şi ameninţare cu moartea în care au fost implicaţi liderii PSD Maramureş Aurel Iancu şi Florin Tătaru (vezi aici). Concret, un angajat de-al lor, Ioan Păcurar, a reclamat la Poliţia Baia Sprie faptul că a fost dus cu forţa de cei doi la marginea unei păduri, a fost bătut şi ameninţat cu o puşcă. Apoi, a fost determinat să semneze nişte declaraţii şi alte hârtii. Păcurar spune în plângerea sa că a depus plângerea la Poliţia Baia Sprie deoarece "şeful IJP este la picioarele lor" (este vorba de fostul şef al IJP Maramureş, col. Vasile Mureşan).
După apariţia articolului, am trimis o adresă la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş, în atenţia actualului şef, comisarul-şef Ioan Isac, prin care solicitam detalii vis a vis de modul în care Poliţia Baia Sprie a soluţionat plângerea lui Ioan Păcurar. Iată răspunsul care ne-a fost trimis prin fax de comisarul şef Ioan Isac:
"Domnului Cornel Sabou, director Viaţa Maramureşului,
La solicitarea dvs scrisă, din data de 14.03.2007, referitoare la furnizarea, de către instituţia noastră, de informaţii publice privind modul în care a fost soluţionată plângerea depusă de Ioan Păcurar în anul 1998, împotriva numiţilor Florin Tătaru şi Aurel Iancu, vă comunicăm următoarele:
Domnul Păcurar Ioan, în data de 16 iulie 1998, a sesizat poliţia cu privire la faptul că, în data de 15 iulie 1998 a fost victima infracţiunilor de vătămare corporală gravă şi lipsire de libertate, comise de numiţii Tătaru Florin şi Aurel Iancu.
În urma sesizării, pe numele celor doi a fost întocmit dosar de urmărire penală cu numărul 37 223 din 16 iulie 1998, pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate.
La finalizarea cercetărilor, în data de 04 decembrie 1998, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, cu propunerea de neînceperea urmăririi penale, propunere care a fost confirmată de procuror.
În speranţa unei colaborări sincere şi oneste cu dumneavoastră, astfel încât activitatea poliţiştilor maramureşeni să fie reflectată în mod obiectiv,
Cu stimă,
ŞEFUL INSPECTORATULUI
Comisar şef de poliţie
ISAC IOAN"

Niciun comentariu: