marți, 15 martie 2011

Previziune: Catalin Chereches va fi sustinut in alegeri de PDL

Multe zvonuri prin Baia Mare, multe barfe, toate legate de apropiata campanie electorala. In privinta deputatului "independent" Catalin Chereches circula de mai mult timp ideea, banuiala, speculatia ca va fi sustinut in alegeri, pentru obtinerea postului de primar al municipiului Baia Mare, de PDL! Desigur, varianta aceasta este speculata alaturi de altele, mai mult sau mai putin credibile. Ei bine, eu pot sa va dau informatia asta ca fiind absolut sigura la ora asta: Catalin Chereches va fi sustinut oficial de PDL si UNPR! Nu este o informatie oficiala, ci una obtinuta, confirmata pe surse, dar - atentie - pe sursele mele! De ce nu se recunoaste public, oficial acest lucru?..

Catalin si-ar fi dorit o sustinere mai puternica, din partea unui partid care sa se afle in ascensiune, nu in cadere libera, precum PDL. In acest sens, el a batut Maramuresul in sus si-n jos incercand sa convinga factorii locali de putere politica sa-l sustina. N-a prea gasit intelegere. Normal, as zice eu, din moment ce deputatul a fost, in timp, si membru PSD, si membru PNL, dar din fiecare partid a fost dat afara. Probabil, nu de bun ce era! Ultimele incercari le-a facut de alta maniera. Incercand sa-si cumpere locul pe listele acestor partide. Ceva probleme au fost insa... Pentru ca negocierea nu a mers cum si-a dorit "independentul". A incercat sa forteze nota cu Anghel, profitand de faptul ca acesta era la inchisoare, dar nici Anghel n-a cedat desi era cu ghilotina deasupra capului. Asa se face ca deputatului nu i-a mai ramas decat varianta PDL, o varianta pe care el o accepta cu anumite rezerve. Nu trebuie sa fii mare filozof ca sa-ti dai seama ca PDL este in vrie. Se indreapta spre un esec electoral mult mai mare (mai grav) decat PNTCD in 2000. Catalin nu e prost, ba dimpotriva! El ar fi declarat ca accepta sprijinul PDL, dar acesta trebuie sa vina intr-o forma speciala, cel putin in mesajele publice. Chereches se fereste ca de dracu sa fie identificat (in planul imaginii publice) cu partidul care va disparea curand din peisajul politic romanesc. De aceea, el va sustine mai departe ca este si ramane independent, ca "este doar reprezentat al baimareanilor", bla-bla-bla... In schimb, PDL va ajunge momentul in care va trebui sa declare ca-l sustine oficial pe Catalin.

Pentru Mircea Man, seful PDL Maramures, aceasta sustinere este o chestiune delicata. Sunt convins ca el si-ar fi dorit o alta varianta pentru primaria Baia Mare. Chereches insa a apelat la sefii cei mari, de la Bucuresti, pentru a prinde acest ultim "tren". Acolo, la Bucuresti, inca mai este nevoie de votul sau pentru diferite chestiuni din Parlament. Asa ca, Man n-o sa aiba ce face, decat sa-l sustina pe Catalin. Vom vedea cat de convingatoare va fi aceasta sustinere!

In alta ordine de idei, il felicit pe Catalin Chereches pentru ca a reusit sa obtina sustinerea PDL! Si chiar vorbesc serios cand spun asta. De acum inainte, in textele mele (de pe acest blog) voi preciza intotdeauna "Catalin Chereches - PDL". Pentru ca mie nu-mi place sa-mi mint cititorii, ducandu-i in eroare cu false independente. Succes Catalin, bravo PDL! Pe curand...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: