vineri, 25 martie 2011

Cea mai buna Casa de Avocatura din Romania: Musat & Asociatii

Musat & Asociatii este prima casa de avocatura de pe piata locala distinsa cu prestigiosul premiu „Casa de avocatura a anului in Romania“ de catre publicatia britanica de referinta pe piata avocatiala International Financial Law Review (IFLR), care realizeaza si renumitul ghid international IFLR 1000. Premiile IFLR – Law Firm of the Year se acorda celor mai performante case de avocatura din 25 de jurisdictii, punand accent pe latura inovativa si transfrontaliera a tranzactiilor de fuziuni & achizitii, piete de capital, finantari si restructurari. Romania a fost introdusa pentru prima data in acest an pe lista tarilor in care IFLR acorda acest premiu.

„Premiul acordat de IFLR reprezinta o noua recunoastere a pozitei de top pe care o avem pe piata avocatiala locala. Desi a fost un an dificil, Musat & Asociatii a fost implicata in 2010 in tranzactii transfrontaliere de anvergura, care confirma inca o data nivelul inalt de expertiza al echipei noastre de avocati. Pe de alta parte, satisfactia noastra se datoreaza faptului ca acest premiu a fost acordat de IFLR, o publicatie juridica pe care o apreciem si care aduce o perspectiva extrem de bine documentata a pietei din Romania”, a spus Catalin Baiculescu, Co-Managing Partner Musat & Asociatii, care a ridicat acest premiu ieri seara la Londra, in cadrul ceremoniei IFLR European Awards 2011, care a adunat elita caselor caselor de avocatura europene.

Musat & Asociatii conduce si in clasamentul pe Romania al ghidului juridic IFLR 1000, fiind plasata pe primul loc in toate cele patru domenii analizate de specialistii britanici in tara noastra: fuziuni & achizitii, drept bancar, piete de capital si finantari de proiecte.

Printre tranzactiile recente asistate de Musat & Asociatii se numara achizitia free float a Rompetrol Group in cadrul Rompetrol Rafinare SA, asistarea fondului de investitii Platinum Equity in operatiunea de vanzare a celor trei fabrici Alcoa Fujikura detinute in Romania, producatoare de cablaje auto pentru Volkswagen, Audi si DAF, catre trei mari producatori – Leoni, Kromberg & Schubert si Sumitomo Electric Wiring Systems, asistarea Alka Pro in vanzarea diviziei Nutline catre Intersnack sau consilierea RePower in achizitia a 80% din actiunile traderului local de energie Elcomex.

Expertiza Musat & Asociatii este constant recunoscuta de publicatiile straine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, Legal 500, International Financial Law Review etc.), care plaseza firma pe primul loc al clasamentelor realizate in Romania.

Musat & Asociatii este lider atat in clasamentul IFLR 1000, precum si in topul realizat pe piata locala de Practical Law Company (PLC) Which Lawyer?, fiind singura casa de avocatura de pe piata locala recomandata ca lider in 11 din cele 15 domenii analizate in Romania. De asemenea, firma ocupa prima pozitie si in majoritatea ariilor de practica analizate pe piata avocatiala locala de catre ghidurile juridice Chambers & Partners si Legal 500.

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele firme de avocati infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 13 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII ofera servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile straine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, Legal 500, International Financial Law Review etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

Portofoliul MUSAT & ASOCIATII cuprinde peste 2.500 de clienti, mari corporatii locale sau internationale printre care: Enel SpA, Orange, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, General Electric, General Motors, Intel, Oracle, AON, AT&T, Thyssen Krupp, Generali, Immoeast, Petrom, AFI Europe, Electrolux, SBS Broadcasting Corporation etc.

Cristina CODREA (preluat dupa www.juridice.ro)

Niciun comentariu: