luni, 6 iunie 2011

Ofiţer SRI implicat în fraudarea Companiei Remin din Baia Mare


Revin la subiectul REMIN, şi vreau să vorbesc azi despre o altă “practică” neortodoxă care a “ucis” mineritul maramureşean. Aţi auzit ce se spune în mod oficial, că mineritul nostru nu este rentabil, că trebuie închis etc. Dar oare de ce a ajuns mineritul într-o asemenea stare? De ce în alte ţări mineritul poate fi o importantă ramură economică, şi LA NOI NU? Am răspuns într-un fel la această întrebare prin celelalte două articole precedente....

În atenţia Parchetului: Fostul director al REMIN Baia Mare, Vasile Pintea, şi-a falsificat dosarul de pensie!
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor IOAN OLTEAN, implicat în afaceri păguboase pentru Compania REMIN din Baia Mare

Vorbim azi despre cel care a fost juristul Companiei REMIN din Baia Mare, VICTOR POP, acum pensionat. Informaţiile mele spun că acest Victor Pop pierdea intenţionat procesele în care reprezenta Compania! Asta se întâmpla, evident, ca să obţină anumite avantaje în urma acestor procese pierdute. O metodă foarte des folosită de Victor Pop a fost depunerea cu întârziere a recursurilor. În acest fel pierdea procesul, iar şefilor le spunea doar că recursul lor a fost respins, fără să le spună însă că EL era responsabil pentru pierderea din instanţă prin faptul că depunea recursul după termenul legal. NIMENI nu se interesa de detaliile conţinute în sentinţa definitivă, şi nimeni nu afla astfel că Victor Pop slujea şi apăra de fapt alte interese decât cele pentru care era plătit de Companie. Din cauza acestui jurist trădător, Compania a plătit infinite miliarde lei către diverşi debitori devenind (nu-i aşa?) nerentabilă! Dar cine era Victor Pop?

Până înainte de Revoluţia din decembrie 1989, Victor Pop a fost ofiţer judiciar la Miliţia din Baia Mare. După ce cadrele superioare din Miliţie au descoperit că acesta avea probleme mari cu consumul de alcool, şi că atunci când era beat comitea numeroase acte de violenţă profitând de “calitatea” sa de miliţian A FOST DAT AFARĂ DIN MILIŢIE! S-a transferat imediat la SC Cuarţ Baia Mare (firmă ce se ocupa cu prospecţiuni miniere), ca jurist, loc unde a învăţat cum se fac şmecheriile cu procesele şi licitaţiile trucate şi aranjate în favoarea sa sau a altora...

După ce a ajuns jurist la Remin, Pop şi-a amintit de SC Cuarţ, dar nu a fost un gând nostalgic, ci unul extrem de pragmatic. Vroia să pună mâna pe o clădire ce aparţinea de această Companie, o clădire pentru cercetări geologice din Cavnic. Nu mai spun nimic... decât că această clădire se numeşte acum “Hotel Roata”şi a fost în proprietatea FIULUI lui Victor Pop, Sorin Pop, care pe atunci era student. Sorin Pop este acum ofiţer SRI...

Victor Pop s-a dus într-o zi la executorul judecătoresc şi s-a înţeles cu acesta să se pună sechestru pe anumite active ale Remin. Obiectivul vizat era o clădire de pe Valea Usturoiului, veche staţie de compresoare ce aparţinea de mina Săsar. Executorul a pus sechestru pe clădire, a scos-o la licitaţie, iar clădirea a fost cumpărată de firma condusă de Sorin Pop, fiul lui Victor Pop. Sorin Pop s-a ajuns în bani foarte mulţi profitând de ingineriile tatălui său şi de statutul său actual, de ofiţer SRI. Recent, el a avut o nuntă fastuoasă la Hotel Carpaţi din Baia Mare.

Victor Pop are în prezent două pensii. Una specială (de fost ofiţer), şi una “normală”, de stat. Statul român îl plăteşte pe Victor Pop ca un fel de recompensă pentru că l-a furat inteligent, fără să fie prins! De altfel, Statul Român, prin Compania Remin i-a mai plătit 20.000 de euro lui Victor Pop ca un fel de ajutor pentru operaţie, acest jurist corupt fiind bolnav de Parkinson.

Cam asta este povestea fraudării Reminului de juristul său bolnav şi la propriu şi la figurat. Alt pensionar care doarme liniştit după ce a furat cu patru mâini din averea statului (am pus la socoteală şi mâinile fiului Sorin). Cât despre faptul că SRI a înregimentat în rândurile sale oameni (OFIŢERI) de teapa acestui Sorin Pop, interlop cu acte în regulă, nu mai zic nimic. Suntem obişnuiţi deja cu faptul că însuşi statul, prin instituţiile sale, este parte directă la jaful care afectează tot statul. Cine să vegheze la buna funcţionare a legilor? Un ofiţer corupt, mafiot de tranziţie precum Sorin Pop? Ar putea acesta să-l ancheteze pe tatăl său? DAR AR PUTEA SRI SĂ-L ANCHETEZE PE SORIN POP??? Vom vedea... Pe curând!

Cornel SABOU

2 comentarii:

Anonim spunea...

poate sorin pop il cauta pe la remin pe celalalt sereist.adica pe fostul sef al sri caretot depe la remin isi umfla buzunarele chiardaca aresi pensie.sau o fi sub acoperire sa il cerceteze pe sorin pop?sau care pe care?

Cornel Sabou spunea...

anonim, da numele exact al persoanei si il documentez eu, nici o grija!