joi, 28 iulie 2011

Florin Tătaru (candidat PSD-PNL-PC), în Copalnic Mănăştur

Scris de Marian Ilea

Miercuri, Florin Tataru – candidat la functia de deputat in Colegiul nr. 2 Baia Mare – s-a aflat la o intalnire cu locuitorii din Copalnic Manastur.
Florin Tataru isi asuma din partea USL (PSD-PNL-PC) responsabilitatea reprezentarii cetatenilor din colegiu in Parlament ca deputat. Si ca structura politica, USL este componenta reprezentativa a politicii romanesti intr-o perioada cumplita cand actuala guvernare a ratat pariul cu romanii.
Dincolo de intalnirea viitorului deputat cu oamenii locului e de mentionat ca istoria localitatii Copalnic Manastur e plina de parfumurile unor vremuri marete si pline de pitoresc.

Daca ar fi sa mentionam dintre personalitatile locului un nume reprezentativ ne-am oprit spre exemplu la Teodor Bota. Acesta a fost una dintre marcantele personalitati ale lumii medicale romanesti. A studiat la Viena, in perioada in care si poetul national al Romaniei, Mihai Eminescu, se afla acolo.

Copalnic Manasturul se integreaza perfect (ca zona) in definitia pe care o da Blaga ruralului national< “un sat adunat ca intr-o caldare, in fundul unei vai adanci”. Istoria acestei asezari este strans legata de cea a Cetatii Chioarului, aici stapani ai asezarii erau duci si voievozi romani recunoscuti de regalitatea maghiara. Copalnic Manastur este atestata documentar din anul 1405, sub denumirea de Also Kopalnok. Denumirea localitatii provine de la manastirea si ordinul calugaresc existent in zona. Dincolo de aceste puncte de reper ale Copalnic Manasturului si ale satelor apartinatoare, oamenii care traiesc astazi aici sunt continuatori ai unei traditii de sute de ani, in care bunul simt si buna convietuire au fost determinante. Pentru viitorul deputat al Colegiului nr. 2 Baia Mare, Florin Tataru (PSD-PNL-PC), deplasarea la Copalnic Manastur a fost plina de invataminte care tin de orizontul de asteptare al cetatenilor in raport cu viitorul deputat. preluat de pe www.stirimm.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

frate cornele,sint liberal de cind port penis dar nu por sa-l votez pe tataru.prin 90 l-am votat pe cimpeanu.20 de ani pe anghel prin pnl,pl93,anl etc dar niciodata nu o sa votez psd,pc sau prm si udmr(mai nou)chiar daca indirect.

Cornel Sabou spunea...

si atunci, care-i alternativa ta acum? "sa fii liberal" inseamna, printre altele, sa fii si un "soldat" disciplinat. Adica sa iti urmezi liderii acolo unde ei te conduc. Azi te-au condus spre Tataru, maine... cine stie. Daca nu urmezi "indicatiile" atunci nu esti liberal "pur-sange"! Eu, de exemplu, nu sunt! Nu sunt nici liberal, nici social-democrat nici (CLAR!) udemerist! Votez asa, de capul meu, "vagabond"... Bafta multa!