miercuri, 17 august 2011

Alianţa PSD-PDL lansează sondaje diversioniste

Războiul sondajelor false a început cu un “atac” al candidatului PSD Florin Tătaru care a dat publicităţii o primă “estimare”. Conform acesteia, Tătaru ar ocupa primul loc în preferinţele electoratului, cu 37% din voturi, Mircea Dolha ar veni pe locul doi cu 18%, iar Mariana Pop pe trei, cu 14%. Sondajul este nerealist şi are menirea de a manipula opţiunile de vot ale populaţiei inducând ideea că Tătaru este deja câştigător. PSD-ul merge pe ideea că alegătorii se vor orienta spre cel care este cotat cu cea mai mare şansă de reuşită pentru a obţine anumite avantaje din această “afiliere”.
Dimpotrivă, disperarea cu care PSD aruncă pe piaţă asemenea sondaje false arată, demonstrează, că Florin Tătaru este în clar “pericol” de a pierde alegerile!
Pe ansamblul ţării, după politica falimentară a guvernului PDL, tendinţa generală a votanţilor ar fi reorientarea către opoziţie. Astăzi, dacă ar avea loc alegeri normale, USL ar putea câştiga majoritatea voturilor în Parlament. Venit pe acest curent, Tătaru se aştepta să câştige detaşat alegerile în colegiul 2 Baia Mare. Din păcate, pentru el, situaţia actuală nu îl favorizează deloc. Slabele sale prestaţii publice, mesajul incoerent, trecutul tumultos şi chiar opiniile contradictorii din interiorul alianţei USL (vezi poziţia primarului băimărean Cătălin Cherecheş care a declarat public faptul că NU îl sprijină pe Florin Tătaru) l-au coborât pe candidatul PSD-PDL până la pragul critic de a pierde.
Aşa cum am demonstrat într-un alt material, Florin Tătaru este şi candidat PDL, fiind în prezent angajat al guvernului Boc, pe postul de director economic la Direcţia Silvică. Mergând pe mâna a doi candidaţi, Mari(hu)ana Pop şi Florin Tătaru, PDL speră să poată “fura” acest post de deputat. Pentru a-l îndepărta din competiţie pe cel mai “periculos” contracandidat, Mircea Dolha, PSD şi PDL aruncă pe piaţă ultimele diversiuni: falsele sondaje de opinie! Trecutul a demonstrat de nenumărate ori că aceste cifre, prezentate în campanie, nu sunt reale. Tot aşa, nici sondajul aruncat pe piaţă de Tătaru NU ESTE REAL. Folosirea acestei diversiuni ne arată doar că PSD şi PDL nu ştiu să piardă, nu acceptă realitatea şi joacă murdar... Curat-Murdar!

Cornel SABOU

10 comentarii:

Anonim spunea...

Daca sondajul ar fi fost fals atunci cred ca Tataru trebuia aratat cu 47-53% intentie de vot.Eu zic ca-i destul de realist.

Anonim spunea...

Oricum,daca si de data aceasta candidatul PDL va iesi tot pe locul 3,ca la primarie atunci domnul Man va fi zburat din functie de colegii sai.
Si chiar sunt sanse ca M.Pop sa termine cursa pe 3,ca doar la cat de urat e pedeleul.

Anonim spunea...

cu o prezentza la vot de 40-50% cred ca cistiga tataru dar la o prezentza sub 30 % pot avea loc mari surprize.eu unul,nu votez pe nici unul nici daca ma batetzi( vorba celor de la parazitzi)

Cornel Sabou spunea...

Atunci când doar ne dăm cu părerea avem dreptul să credem orice, inclusiv că Tătaru o să obţină 100% din voturi! FALSUL acestui sondaj constă în faptul că este invocat un institut independent de sondare publică, iar cifrele publicate de staff-ul lui Tătaru sunt puse pe seama acestuia. Tătaru nu are nici o legitimare pentru acest sondaj din partea vreunui institut veritabil de sondare! Dincolo de asta, fiecare putem crede, sau nu, în procentele vehiculate... Eu, unul, nu cred în ce spune Tătaru!

Anonim spunea...

da cornele sondajul pina la capat.30% sint nehotaritzi.exact ce zic eu mai sus totul depinde de prezentza la vot.ce crezi tu ca se intimpla la o prezentza de 30%?

Cornel Sabou spunea...

nu am dat tot sondajul pt ca eu nu promovez minciuna. cred ca cu cat e mai mica prezenta la vot cu atat mai mari sunt sansele lui tataru! M. Pop e exclusa din start. oamenii nu vor mai vota PDL decat morti! daca prezenta este mare, castiga Dolha!

Anonim spunea...

La ora actuala Dolha si cu M.Pop se lupta ca disperatii pentru voturile populatiei rome din colegiu.Aceea-i singura zona de unde mai pot scoate voturi multe.Partea buna e ca nici unul dintre ei nu-i va putea atrage pe toti romii de partea sa.Cred ca ii vor imparti in mod egal.

Anonim spunea...

dolha si pop se lupta degeaba pt votul "tiganiei".tot anghel este bulibasa. daca anghel zice ca votul trebuie sa se duca spre USL(A) aici se duce.chiar daca e vorba de iliescu,hrebenciuc,vacaroiu,ponta,nastase etc.

Anonim spunea...

cornele, ultimele sondaje dau pe pop cu 36% iar pe tataru cu 31%.se pare ca , " prietena ta " ludovica pirvu ar fi cea ce saboteaza candidatura lu tataru.

Anonim spunea...

Sondajul ala cu 36-31 e practic scos din burta de cei de la E.Zilei.N-are nici marja de eroare,nici esantion de intervievati,nefiind practic relevant.Oricine poate arunca asemenea cifre pe piata.Singurele 2 sondaje concrete sunt cele publicate in iulie,in care Tataru avea 41% si cel din august in care tot acesta avea 37,6%.Acestea doua contin si procente pentru ceilalti candidati,si marja de eroare,si esantion de persoane chestionate.