sâmbătă, 6 august 2011

TUPEU: Candidatul PDL, Mariana Pop, spune clar că nu va reprezenta în Parlament dorinţele majorităţii!!!



M-am gândit să analizez puţin câteva pasaje din imensa propagandă electorală pe care ne-o pune la dispoziţie Mariana Pop, candidatul PDL Maramureş pentru un post de deputat. Tone de cuvinte adunate în buchete de lemn verbal croite după chipul şi asemănarea împuşcatului din decembrie 1989, minciuni îmbălsămate, adevăruri mascate... Ca să poţi înţelege adevăratul mesaj care se ascunde în textele de propagandă electorală trebuie să fii puţin “avizat” cu privire la manipulările folosite de politicieni. Şi eu, mulţam lui Dumnezeu, după 17 ani de meserie chiar pot face diferenţa...
Să trecem la treabă...
Materialul “Să construim împreună un Maramureş european!”, publicat şi pe blogul meu...
Mariana Pop spune:
A fi cetăţean european presupune, fără echivoc, asumarea unei minime responsabilităţi: VOTUL!
Când am citit prima parte a textului am crezut că responsabilitatea “minimă” de care vorbeşte doamna e în directă legătură cu “alesul”, cu obligaţia sa de a reprezenta corect interesele cetăţenilor. Am rămas apoi blocat să văd că prima, minima responsabilitate a “cetăţeanului european” este votul! Adică, trebuie musai să votezi (eventual s-o votezi chiar pe EA - prima-doamnă a Maramureşului)! Dacă vrei să fii cetăţean european. Tupeu, nu glumă! Iar se “întâmplă” ca doar noi, muritorii de rând, să avem “minime” obligaţii principiale, în timp ce EI n-au decât “datoria” de a trăi bine pe spatele votului nostru!
Prezenţa la vot în ţările occidentale este cu mult peste media înregistrată în România!
Şi nivelul de trai în ţările occidentale este cu mult peste media înregistrată în România, stimată doamnă!
Există ţări europene în care prezenţa la vot este obligatorie, Elveţia de exemplu
Nu, zău! Dta ne dai exemplul Elveţiei, dar noi, aici, trăim ca-n Africa! După guvernarea partidului tău, Elveţia s-a dus naibii la mii de ani lumină de noi. Dta vrei s-o aduci înapoi DOAR în problema asta, a obligaţiei de a vota! Păi, dacă vrei să fim CA ÎN ELVEŢIA atunci îţi dau o altă sugestie: transferă tu în România nivelul de trai şi salariul mediu din Elveţia şi apoi îţi garantez că o să ai mare prezenţă la vot! Hm, ce zici?
O prezenţă mica la vot presupune, firesc, o legitimizare restrânsă a mandatului obţinut de către un anumit candidat. Şi, evident, gradul de reprezentativitate va fi unul restrâns. O mare eroare, deoarece deciziile alesului nu vor mai oglindi dorinţa majorităţii!
Ha-ha-ha!!! Eu am spus că trebuie să citeşti cu atenţie materialele electorale ca să găseşti adevărul strecurat printre rânduri! Deci... “deciziile alesului nu vor mai oglindi dorinţa majorităţii”! Să recapitulăm... Dacă vine puţină lume la vot, alesul nu mai este reprezentativ şi poate s-o ia razna! Mariana ne spune foarte clar că dacă va câştiga mandatul cu voturi puţine nu mai e obligată să reprezinte “dorinţa majorităţii”! Ea afirmă foarte clar, direct, concret: ... “deciziile alesului nu vor mai oglindi dorinţa majorităţii”... Să nu uitaţi paragraful ăsta!!! Merită ţinut minte!
Deciziile noastre noastre de astazi vor fi temelia casei copiilor noştri.
Trec peste faptul că a repetat de două ori cuvântul “noastre” şi mă întreb de ce nu a spus că deciziile “noastre” de azi sunt temelia casei copiilor “voştri”, adică a celor care votează, şi nu a copiilor “noştri”??? Că am impresia că de copiii ei vorbeşte şi sincer nu mă interesează să fac o temelie pentru odraslele politicienilor.
A construi o casă înseamnă, înainte de toate, să faci un proiect, să vezi cât te costă, să te gândeşti dacă ai resursele necesare, să cauţi şi să tocmeşti arhitecţi, tâmplari, dulgheri, zidari, să cumperi ciment, nisip, caramidă, lemn, tablă şi fier beton, să cumperi mobilă şi să faci, în jurul proprietăţii tale,un gard.
Eu cred că Mariana a început cu gardul... Acum este în faza de gândire, după modelul “dacă ai resursele necesare”. Dacă n-ai, apelezi la Mircea Man că îţi dă el... Pentru că şi Mircea apelează la alţii, şi tot aşa. Mai joacă şi-un poker la Remin ca să-şi ia de acolo şpaga, apoi plăteşte campania lui Mariana. Apropo, de unde ai bani pentru campania electorală Mariana Pop?
Alegeţi cu grijă proiectul şi muncitorii!
Mda... Şi dumneata care eşti, “proiectul” sau “muncitorii”??? Cred că “muncitorii”, nu? Şi “proiectul” e gargara asta pe care o promovezi în media? Adică, “proiectul” din materialul ăsta e faptul că vrei să mă obligi să te votez? Că dacă nu, ce? Mă amendezi? Sau ce-mi faci???

Oameni buni, acesta e doar UN exemplu din aberaţiile pe care le spune Mariana Pop. O să iau, rând pe rând, toate materialele pe care le scrie EA (vorba vine!) şi o să le analizăm aici împreună... Să vedem câte parale face femeia. Şi să vedem dacă o să-i mai daţi “cărămizile” necesare ca să-şi construiască o casă şi pentru copiii ei... Pe curând...

Cornel SABOU

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu toata lumea e la fel de avizata ca d-voastra.Va fi greu sa le deschideti ochii.Cred ca sunt si putini cei ce va citesc.Si nu cred c-o sa va mai lase mult timp sa-i atacati.

Cornel Sabou spunea...

Dacă ar depinde de "EI" să oprească atacurile mele, m-ar fi oprit de mult! Cât timp trăiesc voi "ataca" orice incompetenţă din viaţa politică. În rest, mă mulţumesc cu cititorii pe care-i am... Mulţi, puţini sunt oamenii care au dat "greutate" cuvintelor mele, care m-au motivat să continui. Sunt oamenii care speră împotriva "firii" să găsească adevărul. Eu nu le sunt decât slujbaş modest, dar în acelaşi timp ferm şi constant!