vineri, 12 august 2011

Zece întrebări pentru candidatul USL, Florin Tătaru

Întrebări adresate public pentru candidatul USL Maramureş, Florin Tătaru:

1. Este adevărat că aţi participat la inaugurarea hotelului “Stibina” din Borşa?

2. Este adevărat că după festivităţile de inaugurare aţi participat la un chef “privat” organizat în localul hotelului?

3. Este adevărat că la cheful acela au participat, alături de dumneavoastră şi de deputatul PSD Dan Mihalache, şi câteva fete foarte frumoase şi foarte minore?

4. Este adevărat că în băutura consumată de fetele minore au fost stercurate picături dintr-o substanţă anume, menită să le “adoarmă” acestora instinctul de apărare?

5. Este adevărat că după consumarea unor importante cantităţi de alcool, dumneavoastră dle Florin Tătaru, împreună cu dl deputat Mihalache, aţi violat o minoră care vă ţinea companie la acel chef?

6. Este adevărat că împotriva dumneavoastră, dle Florin Tătaru, şi împotriva dlui Mihalache, s-a depus o plângere penală la Poliţia Borşa în care sunteţi acuzaţi de comiterea infracţiunii de viol?

7. Este adevărat că la vremea aceea cercetarea plângerii a fost blocată de inspectorul şef al IJP Maramureş, Ioan Isac?

8. Este adevărat, dle Tătaru, că dosarul în care sunteţi acuzat de viol a fost transferat de la Poliţia Borşa la IJP Maramureş?

9. Este adevărat că de atunci acest dosar zace nelucrat într-un seif al şefului IJP Maramureş?

10. Este adevărat, domnule FLORIN TĂTARU???

Cornel SABOU

6 comentarii:

Cornel Sabou spunea...

pe Facebook...

Dan Mihalache: Prietene, campania pe care o duci, probabil nu dezinteresat, impotriva lui Florin Tataru te priveste...amestecarea numelui meu s-ar putea insa sa te coste un proces...in fine, dar inteleg ca esti obisnuit...Poate imi spui si mie unde e hotelul ala...

Cornel Sabou Ce sa zic, sunt foarte impresionat de amenintarea dumitale!!! Proces pentru ca pun niste intrebari? :)) Nu ai nimerit omul care sa se teama! Da-i inainte... La fel fac si eu cu campania mea “interesata”... Ca jurnalist, sunt profund interesat de adevarata fata a politicienilor care vor puterea. Succesuri cu procesu’...
Era mai simplu sa raspunzi la întrebări dacă tot te-ai băgat în seamă. Dar înţeleg că nu eşti obişnuit decât cu întrebări servite de linguşitori, despre marile tale realizări. Profil de politician român cu politici antiromâneşti...
acum 4 ore · Îmi place

Ciprian Cozoplean: de la bun inceput am sa-ti spun ca-l sustin pe Florin Tataru ca sa nu aud/vad argumente de tip logic fiindca-l sustii. Am sa intreb doar si eu d-le jurnalist, cum te autoproclami tu, la al catelea demers similar esti? Daca bine ne amintim ai mai avut si alte tentative similare de discreditare a unor candidati. Daca bine ne reamintim, dl. Catalin Chereches a fost tinta aluziilor tale mai putin pertinente la fosta campanie. Nu s-a ales nimic de toata povestioara respectiva, si pe undeva mi se pare logic. Dar analizez, in umila-mi prostie de ce se aseama in aceste doua campanii... well 2 lucruri: 1 canditat comun ambelor campanii si un partid comun. Poate prematur sa spun ambii obisnuiti deja sa fie pierzatori. Dar ne intrebam cu totii... oare nu cumva vreuna din cele doua necunoscute de mai sus a fost de fapt sursa "interesului" tau? Sau poate amandoua. Si un candidat si un partid... anume...? Fiindca la fel celor doua necunoscute ai mai aparut tu, cu asa numitele bombe de pseudo-presa (la mine se cheama scormonitu-n cacat sa vezi daca pute), si tot comun ambelor campanii...
PS: Unii gandesc, altii-si aseaza carti pe noptiera sa lase impresia in fata altora ca o fac ...

Cornel Sabou: Sincer, după felul în care ai scris, mă îndoiesc că ai “rupt” cărţile citindu-le. În fine... Kake a luat primăria cu 300 voturi peste jumătate. La susţinerea pe care a primit-o (trei partide!) plus un milion de euro cheltuit în campanie, plus că nu prea avea adversari (doi independenţi şi candidatul PDL, partid erodat de guvernare) trebuia să ia minim 70%. A luat 51, cu noroc şi voturi cumpărate...
Acuma, în loc să tot faceţi ironii ieftine pe seama mea mai bine aţi clarifica problema. Pt că VOI, fanii lui Tătaru, aveţi o problemă, nu eu!
Oricum, eu stau şi observ liniştit cât de indiferenţi sunteţi voi faţă de faptul că există (teoretic măcar) riscul să trimiteţi în Parlament un violator (dacă “povestea” se confirmă). Puţin vă pasă vouă dacă Florinel a violat sau nu, dacă are sau nu grave sechele comportamentale. E al vostru, înseamnă că e bun chiar şi aşa rău cum e! Felicitări, n-am ce zice...
Încă un lucru... Pt că tot faceţi aluzii (le-aş putea califica drept idioate, dar chiar nu vreau să vă jignesc) că aş fi de partea nu ştiu-cui, că sunt “interesat” (cu ghilimele) etc... Îţi vine să crezi sau nu (puţin îmi pasă) sunt jurnalist INDEPENDENT. Am criticat-o clar şi pe Mariana Pop. Caut informaţii şi despre Dolha, dar sincer nu găsesc decât povestea cu DNA-ul care este arhicunoscută (şi din care a ieşit până acum achitat). Pune-mă la încercare! Tu, voi, oricare... Daţi-mi informaţii despre ORICARE candidat, informaţii relevante, capete de la care să pornesc o investigaţie şi abia apoi, dacă vedeţi că nu lucrez informaţia să mă acuzaţi! Eu sunt de vină că Dolha nu a violat pe nimeni? Eu sunt de vină că Mariana Pop n-a făcut fraude de miliarde? Sau la cine altcineva te referi când faci aluzii?

Cornel Sabou spunea...

continuarea comentariilor de pe facebook...

Dan Mihalache: As fi raspuns daca as fi fost intrebat, prin telefon, mail sau chiar pe faceb ook, inainte de publicarea acestor mizerii in care este amestecat si numele meu. Dar banui ca deontologia nu e punctul forte al acestui demers. Deci: nu stiu unde este hotel Stibina si n-am fost in viata mea acolo, nici cu nici fara Florin Tataru. Restul se intelege de la sine. Astept rectificarile si scuzele de rigoare.

Ciprian Cozoplean: Nu am rupt cartile, apucaturile violente, chiar daca pare frumos folosit epitetul nu-mi sunt caracteristice. In timp mi-am tocit coatele citind si studiind. La universitati, nu penitenciare, asa ca multa grija. Vrei sa discutam rezultatul la primarie? E simplu, cine e primar? Tu unde te aflii de fapt in acea ecuatie? Clasicul romanesc, in viata, sa moara capra vecinului, dar si exemplara solutie si explicatie la insucces? Avem primar, cu 2-300-3000 e primar. Deci misiunea ta, fie ea buna, dar insuficienta, tot nu a fost indeplinita. Daca tot crezi in ea, de ce ma rog te-ai oprit? Aaaa, stiu eu... e campanie. Daca nu da capra da vaca, nu? Doar trebuie intretinuta "linistea" cumva... Apoi, prezumtia de nevinovatie NU e problema mea sa o contest sau sa o probez pe cea de vinovatie. Cum, daca bine retin, te-ai proclamat jurnalist, nu detectiv, procuror samd. Asadar, relateaza o poveste, nu te pronunta, cu atat mai mult fara sa ai acele raspunsuri. Practic vad expusa o parere in urma unor intrebari puse de tine. Poate retoric, dar si asa... nu vad dovezi... si nici nu am vazut din partea ta. Decat declaratii sau cuvantul tau, ce trebuia lumea sa il creada, sau nu.
Aerul de salvator al natiunii sa stii ca nu-ti e caracteristic deloc! Daca e sau nu violator e problema justitiei sa decida. Cum a decis si-n cazul tau. Corect? Ma bucur ca am lamurit problema. (Sper eu)
"Interesat" cu ghilimele se scrie cum? ""interesat"" ? Sper ca mi-am rupt cartile suficient sa fi priceput exact ce ai vrut sa ne transmiti... dar am sa ignor acel paragraf, simplu: cine se scuza se acuza!
Nu ma refer la nimeni, ca sa fie limpede, cand e vorba de concluziile tale. Poveste Dolha e cunoscuta de toti, dar nu vad atunci, tu in slujba dreptatii sa pui la fel problema. Avem asadar doi candidati posibili penali? Well done journalist! Despre Mariana Pop ... nu prea fac notorietate gratuit nimanui. Aduna-ti sacul cu bani si va explic cum se face ;)
Am sa ma opresc din dezbaterea asta aici, e inutila, mentionand doar ca-i dau dreptate lui Dan Mihalache ca e iritat! Fa-ti treaba de jurnalist! Daca esti de investigatii fa-o! Lasa prezumtiile simple medicrilor, din randul carora te zbati sa te ridici. Sau daca nu le lasi, fa-te consilierul vreunui candidat...

Cornel Sabou spunea...

continuare comentarii de pe facebook...


Cosmin Mesaros: Cea mai buna pe ziua de azi: "E al vostru, înseamnă că e bun chiar şi aşa rău cum e!" (general valabil pt. toate partidele!)

Cornel Sabou: Ok, dle Mihalache, mulţumesc pentru PRECIZĂRILE dvs (pt că RĂSPUNSURILE trebuie – dacă vrea – să le dea Tătaru, nu dvs). Era perfect dacă aţi fi procedat aşa de la bun început, fără să mai adăugaţi şi ameninţările cu procesul (plus insinuările răutăcioase). Acum precizez eu că articolul conţine ÎNTREBĂRI nu concluzii care să vă acuze! De asemenea, precizez că am contactat şi stafful lui Florin T pentru a obţine răspunsuri înainte de publicare, dar nu s-a acceptat o întâlnire. Nu am avut altă cale decât aceasta, de a pune public întrebările. Încă o dată mulţumesc pt precizări şi pt tonul decent din ultimul mesaj... Baftă!
Ciprian, ca întotdeauna, foarte alambicat şi confuz :) După modelul Tătaru... De fapt, care era ideea mesajului tăăăăăăăăăăăăăăăău care nu se mai termina???

Sebastian Vraja: eu unul nu m-as da stiind ce trecut am in spate(Cornel Sabou]

Cornel Sabou: trecutul meu profesional e relevant şi în acest domeniu pot preda "lecţii" profesorilor tăi! Am condus ziare, post de radio, am fost invitat de zeci de ori în emisiuni TV (locale şi centrale), am publicat mii de articole şi anchete de presă, editoriale, am format zeci de jurnalişti etc... Am câştigat la CEDO şi guvernul mi-a plătit mii de euro despăgubiri... tu ce poţi spune despre trecutul tău profesional????

Anonim spunea...

Colegiul 2 Baia Mare sau cât contează mijloacele „neortodoxe”

Dacă ar fi să iau drept reper unele sondaje de opinie efectuate în Baia Mare, ce-i drept vechi de câteva luni, care indicau un raport de forțe de 60% la 20% între Uniunea Social Liberală și Partidul Democrat, atunci alegerile pentru Colegiul 2 Baia Mare, cel vacantat de Cătălin Cherecheș, ar trebui să fie un marș triumfal pentru USL. Mai ales în contextul general în care, așa cum recunoștea și europarlamentarul Cristian Preda, oamenii resping pur și simplu culoarea portocalie.

Lucrurile nu stau însă deloc așa. Guvernul a fixat alegerile pentru 21 august, într-o perioadă în care nimeni nici nu este atent, nici nu are vreun apetit deosebit pentru politică și campanie electorală. În plină vară oamenii, fie că sunt locuitori ai Băii Mari, fie ai comunelor limitrofe, se gândesc la cu totul altceva. Se estimează așadar o participare scăzută la vot, ceea ce în mod tradițional face ca mijloacele „neortodoxe” și diferitele structuri de influență să prevaleze asupra votului politic. Pe o participare scăzută, victoria poate fi decisă de doar câteva sute de voturi, extrase din zone deja cunoscute prin potențialul lor de tranzacționare.

Este limpede că PD-ul știe că o asemenea conjunctură poate să-i asigure la limită chiar și o victori, în ciuda impopularității lui ca formațiune aflată la guvernare. O demonstrează și faptul că, după vreo 2 ani de uitare, mai toți miniștrii pediști au redescoperit brusc Baia Mare. Și Uniunea Social Liberală știe, la rândul ei, că bătălia nu e una câștigată din start. De aici și impresionanta desfășurare de forțe a liderilor USL, de la Ion Iliescu la Adrian Năstase, Crin Antonescu și Victor Ponta.

Din păcate cred că nu transferul de imagine al liderilor centrali va face diferența. Nici măcar săpatul dupa dosare de acum zece ani. Nu cred că sunt în Maramureș mai mult de cinci persoane care citesc „Ëvenimentul Zilei”. Alte mijloace „neortodoxe” vor conta. Asupra primarilor din colegiu se exercită în primul rând presiuni și promisiuni de ordin financiar. Preoții rămân o altă categorie vulnerabilă la trocuri de tip electoral. În fine, eternele discuții cu liderii informali ai romilor băimăreni ar trebui să încline balanța într-o parte sau alta.

PD-ul joacă pe cartea votului uninominal încercând să detașeze imaginea candidatei sale de percepția negativă a guvernării. Afișele sunt albe (la Neamț sunt verzi, Cristian Preda ne-a explicat că se încearcă un rebranding ca să nu-i ia lumea la bătaie când vede culoarea portocalie), cu un PD-L discret, aproape imperceptibil undeva într-un colț. Candidata PD-ului știe să folosească și un alt mijloc „neortodox”, incorect din punct de vedere politic, anume rețeaua de influență din școli și licee, pe care o controlează prin pârghii administrative. A mai făcut-o cu relativ succes și în 2008.

Cam aceasta este harta terenului și regulile de joc pentru competiția din Colegiul 2. S-a maximizat simbolistica înfrângerii sau victoriei pentru ambele tabere politice. Din păcate însă, recursul preponderent la acest arsenal de influențe distorsionează foarte serios exprimarea voinței democratice.

Până la urmă, este de sperat că băimărenii vor înțelege că un candidat PD este tot un reprezentant al lui Emil Boc, chiar și vopsit în alb nu în portocaliu, că nimeni nu e etern într-o funcție administrativă ca să amenințe prin școli și că banii pentru comunități trebuie să vină indiferent de rezultatul alegerilor. Că acest scrutin nu este despre Florin Tătaru vs. Mariana Pop, ci despre modul în care noi, cu toții, ne raportăm la guvernare. O guvernare din care face parte și candidatul PD.



P.S. Bineînțeles că din peisaj nu putea să lipească eternul „încurcă-lume” al Băii Mari, numit Mircea Dolha. Care și-a descoperit brusc vocația ecologistă. Sunt curios la ce va mai candida și pe cine va mai aiuri de cap după aceste alegeri parlamentare.

Anonim spunea...

Domnule Sabou,ar trebui sa va concentrati si pe fraudele pe care le pregateste PDL-ul pe 21 august.Sa aratati cum incearca ei sa-i santajeze pe primarii din zona pentru a o sustine pe Mariana Pop,si cum incearca ei sa atraga populatia rroma de partea lor.Eu zic ca si acestea sunt subiecte importante.

Cornel Sabou spunea...

comentariul anonim care incepe cu titlul "Colegiul 2 Baia Mare sau cât contează mijloacele „neortodoxe”" apartine lui Dan Mihalache. Il puteti citi si la adresa urmatoare:

http://dmihalache.wordpress.com/2011/08/13/colegiul-2-baia-mare-sau-cat-conteaza-mijloacele-%E2%80%9Eneortodoxe%E2%80%9D/

am retinut si sugestia cu primarii "fortati" cu bugetul sa sustina PDL. Multumesc...