joi, 3 martie 2011

Admis!

Miercuri, 2 martie 2011, Judecătoria Baia Mare a admis propunerea Comisiei Penitenciarului Baia Mare de liberare condiţionată a subsemnatului! Acest lucru conduce la liberarea mea efectivă pe data de 8 martie 2011, adică marţea care urmează. Au mai rămas patru zile de închisoare...

Nu pot să descriu foarte exact ce simt. Un fel de eliberare înainte de liberare! Simt recunoştinţă. Pentru toţi cei care într-un fel sau altul mi-au fost alături. Pentru cei care m-au susţinut. Care m-au ajutat efectiv. Care m-au încurajat. Pentru cei care m-au eliberat! În momente ca şi acestea nu port nici un gând rău, nimănui. Simt bucurie...

Aşa vrea.... Of, dar câte n-aş vrea! Să nu mă grăbesc, însă...
Las în urmă ceva. Nu doar trei ani petrecuţi aici, la închisoare. Nu amintiri care dor. Nu dureri nevindecate. Las în urmă o lume! O lume întreagă de întâmplări ciudate, o lume cu mai multe reguli nescrise decât legi în vigoare, o lume în transformare. Nu m-am dezis niciodată de ”statutul” care mi-a fost atribuit prin sentinţa de condamnare. M-am ”recunoscut” ca deţinut, ca persoană privată de libertate. În acelaşi timp însă am încercat să vă demonstrez că sunt, că am rămas, OM!. M-am uitat în oglindă şi mi-am corectat mereu poziţia umerilor. Să-mi stea drepţi! Să nu fiu încovoiat, prea împovărat sau neputincios. Să fiu, cât se poate, vertical, şi să mă pot privi în ochi. Şi pot! Şi am putut mereu! Lumea din care am făcut parte timp de trei ani m-a tolerat deşi uneori nu mă mai puteam tolera nici eu.. M-a răbdat deşi eram incomod, tocmai din cauza că eram ceea ce sunt. Tot ce-am câştigat şi am pierdut în viaţă este rezultatul a ceea ce sunt. Ar trebui să-mi pară rău?

Las în urmă şi oameni. Cu destine diferite. N-am să-i uit, nici pe unii, nici pe alţii, pentru că s-au (în)scris în viaţa mea prin faptele lor. Unii m-au tulburat, alţii m-au enervat.... c-aşa-i în viaţă, chiar şi în cea penitenciară.

O să mai scriu şi mâine câteva rânduri, apoi o să mai scriu doar de marţi încolo, liber fiind. Să-mi fiţi pe-aproape, dragii mei! Pe curând...

Cornel SABOU

7 comentarii:

popan s. popa spunea...

felicitari. si bafta in reintegrarea in normalitate.

probabil liber fiind vei putea scrie mai multe despre cei trei ani. ce inseamna acele legi nescrise, ce personaje ai intalnit. asta daca nu va fi prea dureros pentru tine sai incomod sa-ti aduci aminte.

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=slofdvDb0_Q

Cornel Sabou spunea...

popan, voi scrie multe despre mediul acesta din care plec acum. n-am probleme cu aducerile-aminte. nu plec de aici cu sechele. nu sunt "distrus", cum si-ar fi dorit unii. apoi, las in urma multe lucruri urate, despre care nimeni nu stie nimic pt k lumea aceasta penitenciara este inchisa si la propriu, si la figurat. vreau insa sa vorbesc fara patima, fara rautate, fara intentia de a ma "razbuna"! De aceea voi lasa sa treaca un timp, sa mi se aseze si mie gandurile, dorintele pe alte planuri decat cele cu care am fost obisnuit trei ani. sa fiu detasat si echilibrat. voi fi!

Anonim spunea...

varianta franceza?

http://www.youtube.com/watch?v=dVaZZRo0LN8

Anonim spunea...

da, varianta franceza, ... si evident, textul
Je Veux
Donnez moi une suite au Ritz, je n'en veux pas !

Des bijoux de chez CHANEL, je n'en veux pas !
Donnez moi une limousine, j'en ferais quoi ? papalapapapala
Offrez moi du personnel, j'en ferais quoi ?
Un manoir a Neufchatel, ce n'est pas pour moi.
Offrez moi la Tour Eiffel, j'en ferais quoi ? papalapapapala

Refrain:
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur, ce n'est pas votre argent qui f'ra mon bonheur, moi j'veux crever la main sur le coeur papalapapapala allons ensemble, découvrir ma liberté, oubliez donc tous vos clichés, bienvenue dans ma réalité.

J'en ai marre de vos bonnes manières, c'est trop pour moi !
Moi je mange avec les mains et j'suis comme ça !
J'parle fort et je suis franche, excusez moi !
Finie l'hypocrisie moi j'me casse de là !
J'en ai marre des langues de bois !
Regardez moi, toute manière j'vous en veux pas et j'suis comme çaaaaaaa (j'suis comme çaaa) papalapapapala

Refain x3:
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur, ce n'est pas votre argent qui f'ra mon bonheur, moi j'veux crever la main sur le coeur papalapapapala Allons ensemble découvrir ma liberté, oubliez donc tous vos clichés, bienvenue dans ma réalité !

Anonim spunea...

da!
lumea penitenciara e inchisa!
cum zici tu!

corect!
dar..................
sunt mai buni decit voi infractorii!
si asta nu va convine voua..................

Anonim spunea...

apropo de aprobari.
vezi doar ce vrei tu
nu si ceea ce trebuie si e normal sa vezi