joi, 20 februarie 2014

Becali boschetarul

O nouă încercare a lui Gigi Becali de a prosti justiţia română a fost sortită eşecului. Cererea sa de întrerupere a pedepsei pentru a se opera a fost respinsă. Părerea mea e că dacă ar fi fost aprobată această cerere, Becali ar fi fugit din ţară asemeni lui Omar Haissam pentru a evita să mai execute încă minim un an de închisoare! Atunci când ai milioane, zeci de milioane de euro, e uşor să te stabileşti într-o ţară cu care România nu are înţelegeri de extrădare şi să-ţi refaci viaţa acolo. Becali nu a fost niciodată un exemplu de respectare a legii, deci l-ar fi durut pe el în cot de legea română sau de existenţa sentinţelor de condamnare. 
Judecătorii nu au dat curs cererii sale, la fel cum şi ANP a refuzat să-l lase “la muncă” la Academia lui Hagi. Acum, Gigi “nevinovatul” trebuie să se obişnuiască cu ideea că mai are de executat minim un an de închisoare, că Băsescu nu-l va graţia şi că Justiţia nu-l va lăsa să se “opereze” pe caracter. Este o lecţie dură pe care miliardarul o primeşte de la viaţă şi poate că această lecţie îi va fi mai folositoare decât i-a fost vreodată averea sa! Iată că nimeni nu mai dă doi bani pe cel care are milioane, iată că nu mai lăcrimează nimeni de mila infractorului milionar în euro, iată că un întreg sistem de stat corupt poate să fie imun la ofertele celui care înjura pe toată lumea şi se credea războinicul luminii şi iată că lumea nu e chiar atât de proastă încât la teatrul penibil jucat de disperatul milionar să-i aprobe acestuia liberarea. 
Becali trebuie să reînveţe să fie bărbat! Să-şi îndrepte coloana aia cocârjată, să-şi facă pedeapsa cu demnitate, nu cu tot felul de cerşetorii şi mişmaşuri ieftine, să ţină capul sus. Închisoarea este un loc în care mulţi oameni de seamă ai omenirii au trăit şi au murit fără să facă rabat de la normele de morală şi demnitate! Becali se târăşte ca un vierme ca să fie eliberat! Îşi doreşte atât de mult confortul de la palatul său, mâncarea bună de acasă şi armata de linguşitori care îl înconjura încât e gata să-şi vândă din nou sufletul ca să-şi atingă scopul. Asta ne arată cât de “nevinovat” este “săracul” Becali! 
Mă opresc aici cu acest caz pentru că mi-e jenă de micimea acestui om. Un om care se proclama “mare” doar pe baza banilor din cont. Şi iată că atunci când viaţa îl pune în situaţii grele se plânge ca o muiere, se târăşte ca un vierme în loc să lupte, să fie bărbat şi să învingă! Să-şi înfrunte destinul şi să demonstreze astfel că nu banul l-a făcut bărbat! Aiurea... Becali fără puterea banilor săi nu este decât un simplu şi banal boschetar...

Cornel SABOU

Un comentariu:

Anonim spunea...

1. Am scris un comentariu la "Secretul lui Basescu" (acolo se potrivea), care merita sa fie citit (zic eu)!
2. Referitor la Becali, si la toti prostii, problema este ca el/ei nu constientizeaza acest lucru. Prostii, in general, nu stiu ce li se intampla si, mai ales, de li se intampla.