marți, 18 februarie 2014

Doi judecători la puşcărie

Direcţia Naţională Anticorupţie face periodic comunicări publice cu privire la finalizarea unor cauze pe care le-a avut în lucru. Un comunicat care a fost prea uşor trecut cu vederea de mass-media naţională este cel de mai jos prin care DNA ne informează cu privire la condamnarea definitivă la închisoare cu executare a doi judecători de la Tribunalul Judeţean Dolj şi a doi avocaţi. Judecătorii au luat mită, iar avocaţii au fost cu traficul de influenţă. Citiţi comunicatul şi haideţi, ca atunci când este cazul, să recunoaştem procurorilor meritul de a lucra cu adevărat pentru îndepărtarea corupţiei din "sistem"! (Cornel SABOU)


Prin decizia penală nr. 347 din 30.01.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală a hotărât următoarele: 
Condamnă pe inculpatul DIACONESCU MARIUS – BOGDAN, fost judecător la Tribunalul Dolj, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare cu interzicerea, atât pe perioada detenției, cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul ANGHEL LAURENȚIU - TRAIAN, fost judecător la Tribunalul Dolj, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare cu interzicerea, atât pe perioada detenției, cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: trafic de influență și complicitate la infracțiunea de luare de mită.
Condamnă pe inculpații MILITARU ION, fost avocat în cadrul Baroului Olt și CIUCĂ OCTAVIAN – TIBERIUS, fost avocat în cadrul Baroului Dolj, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni și respectiv 2 ani închisoare, cu interzicerea, atât pe perioada detenției, cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funții elective, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Dispune confiscarea de la inculpatul Militaru Ion a sumei de 6.000 euro și de la inculpatul Diaconescu Marius Bogdan a sumei de 15.000 euro, în favoarea statului. 

DEFINITIVĂ 

Inculpații au fost trimise în judecată de către DNA la data de 28 iunie 2010, vezi comunicat nr. 251/VIII/3 din 29 iunie 2010. 

Niciun comentariu: