joi, 26 ianuarie 2012

Anti-discurs către preşedinte

Iată că a vorbit şi Băsescu! Şi a vorbit mult şi a fost plictisitor...
"Tonul" său a fost exact cel anticipat de mine. Ultra-stresat de "analizele" care îi spun lui că în 2012 zona euro va intra într-o adâncă recesiune, Băsescu spune că "pregăteşte" România ca să facă faţă crizei. El stă toată ziua priponit cu privirea peste Polonia, Azerbaidjan şi Ţările Baltice, luându-le ca model. A făcut în ţara asta numa' ce trebuie, nimic mai mult şi evident nici mai puţin!
Din nou aşa cum anticipam, Băsescu este nervos pe poporul său. "Vreau ca românii să ştie..." spune el. Adică e preşedinte şi VREA ceva, iar noi musai să ne supunem. Ridicolul discursului său e dat (din punctul meu de vedere) de "cererea" pe care el a făcut-o poporului să-i dea încredere: "Ştiu eu ce fac. Aveţi încredere!"
Nici vorbă de demisie sau de schimbarea Guvernului. Protestatarii din pieţe... mda, sunt ei amărâţi săraci, etc, dar sunt pleava societăţii, motiv pentru care preşedintele a cerut adevăratei societăţi civile (celei de bună calitate, nu proştilor din stradă) să iasă în faţă. Poate fără să-şi dea seama, Băsescu s-a recunoscut învins! El cerşeşte acum "favorurile" intelectualilor, cere acum sprijin mediatic din partea "liderilor" societăţii civile! Îl deranjează oarecum faptul că Pieţele libere din România nu s-au subordonat unor lideri pe care el să-i atace aşa cum îi place. Mii de oameni protestează fără să-i coordoneze cineva, fapt care (în mintea lui îngustă) înseamnă că sunt reprezentanţi de proastă calitate ai societăţii civile. Iar fi mult mai uşor dacă ar veni Patapievici (de exemplu) ca reprezentant al Pieţei Universităţii şi ar cădea "la pace" cu preşedintele.
Anti-discurs către preşedinte
Măi dragă, Traiane, tu eşti dus cu pluta rău de tot! Iartă-mă că ţi-o spun aşa direct, nu o fac cu răutate ci vorbesc doar în cea mai simplă limbă română, ca un om al străzii ce sunt, lipsit de liderii tăi intelectuali. Măi, tu nu înţelegi că i-ai dus pe oameni la sapă de lemn? Tu eşti bătut în cap? Ne vorbeşti aici de crize mondiale, zona euro şi relaţiile tradiţionale de prietenie cu China, în timp ce salariile şi pensiile nu ajung pentru minimum necesar de trai? Omule, revino-ţi! Cine mama dracului crezi că stă zile în şir în stradă, pe frig şi ninsoare, doar de dragul de a protesta? Măi, tu i-ai adus pe oameni la disperare, i-ai nenorocit, măi, ce nu înţelegi din ce-ţi spun? Du-te naibii cu geopolitica ta că nu interesează fix pe nimeni ce calcule tâmpite îţi faci tu cu criza mondială! Du-te cu criză cu tot şi lasă-ne!!!

Ai găsit pe facebook nişte pedelişti care te lăudau într-o respectuoasă veselie! Bravo! Deci butonezi internetul. Şi ţi-ai pierdut vremea ta preţioasă, de şef de stat, citind inepţiile alea care te lăudau? Îţi place să-ţi mângâi orgoliul? Apelează la Vadim, frate, că el e obişnuit cu odele de pe vremea lui Nea Nicu! În doi timpi şi trei mişcări te face "Viteazul Carpatin", "Prâslea cel Voinic" sau "Ursul Brun", la alegere! Sau, dacă vrei să fii mai aproape de realitate, beleşte-ţi ochii pe ceea ce spun protestatarii. Acolo poţi găsi realităţile crunte cu care ai lovit românii.
Şi eu am încercat să te înţeleg, te-am creditat cu minimum de încredere (atât cât am putut), dar m-am convins că eşti rupt de poporul ăsta, că eşti dus în lumea ta şi te doare-n cur de durerea omului de rând. Dacă eram în locul tău, măi "animalule", le trimiteam oamenilor din piaţă un butoi de ceai cald, fără să ştie că e de la mine. Dar tu le-ai trimis jandarmii, cu bastoane şi scuturi. Tu nu înţelegi ce e democraţia, ce înseamnă popor, compasiune, toleranţă. În judecata ta idioată tu îţi imaginezi că oamenii protestează pentru că, din cauza reducerilor tale bugetare, ei nu mai pot merge în concediu în Grecia sau Turcia! Habar n-ai pe ce lume trăieşti! Du-te naibii şi vezi-le facturile la întreţinere, reţetele de medicamente pe care sunt obligaţi să le ia ca să nu moară cu zile, taxele pe care sunt obligaţi să le plătească şi apoi compară-le cu veniturile lor, cretinule! VEZI DACĂ OAMENII ACEIA POT TRĂI ÎN ŢARA TA! Despre asta e vorba, marinar de apă dulce!

Te tot dai mare că ai fost "comandant de navă"... Auzi, dar ia spune-mi când ai condus pe mare ultima dată o navă adevărată! Aud? Ieri-alatăieri? Sau cumva acum vreo 20-30 de ani? Păi, măi comandante, vremurile s-au schimbat de atunci, mă-nţelegi? Au apărut calculatoarele, internetul, ghidarea prin satelit şi multe altele. Dacă azi ar fi să dai un examen pentru conducerea unei nave sunt absolut sigur că ai fi "pe nicării", cum zice poporul. Aşa că, ia spune-mi, cum conduci tu acum nava România spre "destinaţie"? O împingi pe mare? Sau o tragi cu funia? Eşti un comandant slab, comandante! Pentru că te doare-n părţi de echipajul tău care-i rupt de foame în timp ce tu şi "ofiţerii" din preajma ta chefuiţi şi benchetuiţi pe foamea lor!

Zilele astea ai promis că vei apărea pe la TV ca să ne explici ce şi cum, ca să ne abureşti iar cu stupidităţile tale, cu calculele tale despre criza mondială. Alo, pământul, nu mai este în ţara asta un ofiţer curajos, puternic şi cu spirit de sacrificiu ca să-l ia pe nebun de la Cotroceni??? Să-l bage într-o dubă şi să-l ducă naibii pe mare, să-l lase acolo! Cu jandarmi cu tot!
Bă Băsescule, nu-mi mai explica nimic, te rog! Nu mă interesează ce ai tu de spus! Nu asta-mi lipsea, nu de asta am eu nevoie, de explicaţiile tale, că vorbele-ţi preţioase nu ţin de foame sau de sănătate. Tot ce vreau e să nu mai aud de tine, să nu te mai văd, să te duci dracului, în lumea ta şi să ne laşi în pace! Du-te învârtindu-te că nimeni nu te-a plânge sau regreta! Eşti exact lucrul de care ne putem lipsi cu plăcere! Hai pa, ne vedem în Piaţă...

Cornel SABOU,
protestatar din popor, fără lider de calitate

Niciun comentariu: