miercuri, 25 ianuarie 2012

Un procuror arădean se alătură protestelor de stradă

Florin Roman riscă o sancţiune din partea CSM


material preluat de pe juridice.ro

Proc. Florin Roman de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad a declarat marti, 24 ianuarie 2012, ca va participa la urmatorul protest care va avea loc la Arad.
Florin Roman: ”Susţin din tot sufletul ceea ce manifestă acum oamenii paşnici. Sentimentele sunt aceleaşi, de lehamite şi dezgust faţă de un guvern absolut incompetent şi ticălos, inclusiv faţă de preşedinte, care nu ne mai reprezintă de mult. Dorim schimbarea lor, dar nu cu altcineva de pe scena politică. De multă vreme mă macină sentimentul de inutilitate, făcând parte dintr-un sistem atât de complicat şi prins în propriile nonvalori. Trebuia să-mi exprim părerea.

Inspecţia Judiciară de pe lângă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu, urmând să efectueze verificări pentru a stabili dacă în cauză există indicii cu privire la săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorului şi procurorului, republicată (desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu), potrivit unui comunicat al CSM.

COMUNICAT
Privind sesizarea din oficiu a Inspecţiei Judiciare în legătură cu declaraţiile domnului procuror Florin Roman, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad

Având în vedere declaraţiile publice făcute în cursul zilei de astăzi, 24.01.2012, de domnul procuror Florin Roman, din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, la un post de televiziune cu acoperire naţională, Inspecţia Judiciară de pe lângă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu, urmând ca potrivit competenţelor ce îi revin, să efectueze verificări pentru a stabili dacă în cauză există indicii cu privire la săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorului şi procurorului, republicată (desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu).

CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII
Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Niciun comentariu: