duminică, 22 ianuarie 2012

Protestul băimărean scade în intensitate

Au fost la un moment dat 400... Apoi s-au redus la 200, la 100 şi apoi sub 100. Băimărenii vin în număr tot mai mic la protestul zilnic care "se ţine" pe Platoul din Piaţa Revoluţiei din Baia Mare.
Azi am lipsit şi eu. Pe lângă faptul că m-am simţit cam obosit după toate zilele astea, am simţit şi un început de răceală, aşa că m-am refăcut în linişte, acasă. De mâine însă, pornesc iar...
Ani de zile mi-a fost dat să aud de la tot felul de pricepuţi într-ale vieţii că "mămăliga nu explodează". Se revoltau comentatorii ăştia pe faptul că românii nu reacţionează la guvernările astea împuţite, că acceptă pasivi jugul care le este pus de lumea politică şi că NU SE REVOLTĂ! Iată că acum, când românii se revoltă, toţi aceşti filosofi ai prezentului LIPSESC de la protestul străzii! Se dovedeşte astfel că adevărata cauză pentru toate nenorocirile României nu sunt cei care formează "mămăliga" societăţii (şi care sunt acum în stradă) ci acei inteligenţi stupizi, intelectuali de bloc cu aere de boieri. Ei judecă pe toată lumea, condamnă, dau sentinţe, fără să se uite în oglindă, să-şi vadă prefăcătoria ordinară care le-a mâncat de mult sufletul.
Toţi acei români care condamnă din inimă clasa politică şi care vor cu adevărat o schimbare radicală în administraţie şi în modul de a guverna această ţară şi care NU PARTICIPĂ la aceste proteste sunt nişte TRĂDĂTORI, nişte laşi! Este de înţeles că nu poţi o zi, două, trei, mai are omul probleme, ok, dar protestul durează deja de o săptămână numai în Baia Mare! În Bucureşti e chiar mai vechi! UNDE SUNTEŢI ROMÂNI? Sunt sigur că dacă se va schimba ceva o să sară mulţi să se "bage în faţă", ca la Revoluţia trecută, dar nu vă culcaţi pe o ureche pentru că o adevărată schimbare nu se poate face fără voi! Nu-i lăsaţi pe politicieni să zâmbească pe sub mustaţă şi să spună... "numai atâţia protestează"?
În fine, faceţi cum vreţi, dar pe primul pe care îl mai aud că se plânge şi nu a fost în Piaţă la protest îi dau un şut în fund să mă ţină minte! Promit!

Cornel SABOU

Niciun comentariu: