duminică, 15 ianuarie 2012

Război civil în Capitală

La această oră în Bucureşti se petrec lupte de stradă între sute de manifestanţi şi forţele de ordine! Toate televiziunile de ştiri transmit în direct luptele!
S-au declarat 15 răniţi trimişi la spitale. Sutele de jandarmi nu fac faţă confruntărilor. Dacă azi noapte manifestanţii au stat liniştiţi şi au fost luaţi pe sus de forţele de represiune, pentru această seară manifestanţii au venit pregătiţi de confruntare. Astfel, militarii Jandarmeriei s-au trezit că nu mai merge cu luatul pe sus şi că demonstranţii luptă cu curaj!
Au fost aprinse focuri in mijlocul străzilor, alţi oameni au suferit arsuri uşoare din cauza sticlelor incendiare. SE RIDICĂ BARICADE!

Apar primele magazine devastate. Nu se poate preciza încă dacă aceste atacuri distructive sunt expresia furiei manifestanţilor sau diversiuni menite să inducă ideea că tinerii care luptă pe stradă sunt "golani"!

Aflăm cu stupoare că Ministru de Interne Igaş a lipsit din Capitală în ultimele două zile şi că s-a întors abia în această seară! Cât de iresponsabil poate fi acest Guvern! INCREDIBIL!

Piaţa Unirii din Bucureşti a fost ocupată de manifestanţi, dar apoi, în urma unui asalt al scutierilor a fost recâştigată de autorităţi! Baricadele au fost îndepărtate, iar focurile stinse.

din nou zeci de arestaţi! Dubele Jandarmeriei sunt pline şi umplute permanent apoi golite la secţiile de poliţie! Toţi aceşti arestaţi sunt tineri, copii, adolescenţi, sunt fii bucureştenilor!

Între timp, forţele de ordine au completat registrul de reacţie, în afara substanţelor iritante fiind folosite acum GLOANŢE DE CAUCIUC! Este ultimul pas înaintea folosirii gloanţelor adevărate

De la miezul nopţii în Piaţa Universităţii rămân doar vreo 300 manifestanţi şi este momentul prielnic pentru "vitejii" de la Jandarmerie să intervină pentru a-i dispersa. Este însă şi ocazia extraordinară a manifestanţilor de a le arăta autorităţilor curaj şi demnitate! Pentru că este clar că atunci când rămân doar 300 de protestatari nu vor putea face faţă unei intervenţii şi totuşi ei rămân! Arată că nu se tem! Felicitări Bucureşti!

voi reveni...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: