vineri, 25 ianuarie 2013

Filme recomandate la TV, vineri, 25 ianuarie 2013


13:30 - PRO TV
Hope Floats (1998) A doua şansă 
Cu: Sandra Bullock, Harry Connick Jr., Rosanna Arquette, Mae Whitman, Michael Paré, Gena Rowlands
Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste
Hope Floats este povestea unei tinere femei care, părăsită de soţul ei, se vede nevoită să ia totul de la început. Un film despre dragoste şi despre valorile familiei şi, mai ales, un film care ne învaţă să ne acordăm o a doua şansă.
Birdee Pruit (Sandra Bullock) are toate motivele să se considere o femeie fericită. Este căsătorită de mult timp cu un bărbat frumos - iubitul ei din liceu - cu care are un copil deosebit şi foarte inteligent. Dar când soţul ei o părăseşte, Birdee se vede nevoită să ia viaţa de la capăt. Neavând unde să se ducă, hotărăşte să se întoarcă, împreună cu fiica ei, Bernice (Mae Whitman), în Texas, în micul său orăşel natal. Aici, ca şi cum lucrurile n-ar fi fost îndeajuns de complicate, Birdee are de înfruntat vechile neînţelegeri cu mama ei în timp ce încearcă să mai aline dorul de tată al micuţei Bernice. Pas cu pas, ajutată şi de prietenii ei Justin (Harry Connick, Jr.) şi Ramona (Gena Rowlands), Birdee îşi recapătă încrederea în propriile forţe şi chiar speranţa în viitor, acordându-şi astfel o a doua şansă.

13:40 - HBO
War Horse (SUA - India, 2011) Calul de luptă
Regia: Steven Spielberg
Cu: David Thewlis, Emily Watson, Jeremy Irvine
Gen film: Dramă, Război
Durata: 146 minute
6 nominalizări Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur 
Noul film regizat de Steven Spielberg are în centru povestea unui tânăr pe nume Albert şi a armăsarului acestuia, Joey. Legătura dintre ei se va rupe în momentul în care Joey este vândut cavaleriei şi trimis în focul bătăliei în timpul Primului Război Mondial. Deşi este prea tânăr pentru a fi recrutat în armată, Albert decide să plece spre Franţa pentru a-şi salva prietenul.

15:50 - HBO Comedy (reluare la ora 21:25)
Les Tuche (Franţa, 2011) Familia Tuche
Regia: Olivier Baroux
Cu: Claire Nadeau, Isabelle Nanty, Jean-Paul Rouve
Durata: 95 minute
În Bouzolles, toată lumea cunoaşte familia Tuche. Jeff, Cathy şi cei trei copii trăiesc conform credinţei familiei, care spune că omul nu e făcut să muncească. În ciuda lipsei de confort material, par a fi fericiţi. Atunci când ei câştigă 100 de milioane la Euroloterie, totul se schimbă. De acum, îşi pot realiza visele, mai ales acela de a trăi în Monaco. Familia ar face orice ca să se integreze în lumea celor bogaţi şi a aparenţelor, dar nu stăpânesc bine codurile. Aşa că se trezesc în situaţii incredibile, fac greşeli monumentale şi împrăştie revoluţia de-a lungul regatului. Totuşi, obligaţi să fie ei înşişi, membrii familiei Tuche vor schimba vieţile tuturor celor pe care-i întâlnesc şi vor descoperi care le sunt cu adevărat bogăţiile. Conform motto-ului familiei, ei sunt “toţi pentru unul şi unul pentru toţi”. La urma urmei, nu banii aduc fericirea.

17:55 - HBO
Another Earth (SUA, 2011) Un alt Pământ
Regia: Mike Cahill
Cu: Brit Marling, William Mapother
Gen film: Dramă, SF
O dramă metafizică SF despre întâlnirea dintre o studentă ambiţioasă şi un compozitor de succes, chiar în noaptea în care este descoperită o nouă planetă asemănătoare Pământului.

20:00 - HBO
Hanna (SUA - Marea Britanie - Germania, 2011)
Regia: Joe Wright
Cu: Cate Blanchett, Eric Bana, Saoirse Ronan
Gen film: Acţiune, Aventuri, Thriller
Hanna este o adolescentă antrenată de tatăl său, un fost ofiţer CIA, să devină o adevărată maşină de ucis. Crescută în pustietăţile Finlandei, Hanna n-are habar de preocupările unei fete de 14 ani, ci este mai pricepută la mânuirea cuţitului, a explozibililor şi-a oricărei unelte letale. Trimisă de tatăl său într-o misiune, fata străbate întreaga Europă pentru a-şi atinge ţinta, înfruntând şi o mulţime de asasini trimişi pe urmele ei de o nemiloasă agentă secretă (Cate Blanchett). O revelaţie din trecut o va face pe tânăra Hanna să-şi pună sub semnul întrebării întreaga existenţă.



20:30 - PRO TV
Eagle Eye (SUA, 2008) Ochi de vultur
Regia: D.J. Caruso
Cu: Michelle Monaghan, Shia LaBeouf
Gen film: Dramă, Thriller
Un thriller care se desfasoara intr-un ritm rapid ce nu iti da timp sa rasufli, "Eagle Eye" ii reuneste pe actorul Shia LaBeouf, regizorul D.J. Caruso si producatorul executiv Steven Spielberg, pentru prima data dupa hitul "Disturbia". 
In "Ochi de Vultur", Jerry Shaw (LaBeouf) si Rachel Holloman (Michelle Monaghan) sunt doi straini adunati laolalta de un apel telefonic misterios al unei femei pe care niciunul dintre ei nu a cunoscut-o. Necunoscuta ii ameninta pe Rachel si Jerry ca le ia viata lor si familiilor lor, fortandu-i astfel sa intre in jocuri periculoase si in situatii limita, urmarindu-le fiecare miscare prin intermediul unor dispozitive care astazi fac parte din cotidian si se gasesc pana si in supermaket-uri. 
Vine momentul in care situatia escaladeaza, iar cei doi oameni absolut obisnuiti devin cei mai cautati oameni din tara, care acum trebuie sa descopere impreuna ce se intampla cu adevarat, ce este in spatele acestui joc . 
Luptandu-se pentru viata lor, cei doi devin pionii unui inamic fara chip ce pare sa dispuna de puteri nelimitate, si care manipuleaza totul. 
Dreamworks Pictures prezinta o productie A Kurtzman/Orci, un film D.J. Caruso, "OCHI DE VULTUR", cu Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Michael Chiklis, Antony Mackie si Billy Bob Thornton. Filmul este regizat de D.J. Caruso. 
Povestea apartine lui Dan McDermott, iar scenariul lui John Glenn & Travis Adam Wrigt, si Hillary Seitz si Dan McDermott. Filmul este produs de de Alex Kurtzman, Roberto Orci si Patrick Crowley. Producatori executivi sunt Steven Spielberg si Edward L. McDonnell. Regi de imagine este semnata de Dariusz Wolski, ASC. Scenografia apartine lui Tom Sanders. Filmul este editat de Jim Page. Costumele sunt concepute de Marie-Sylvie Deveau. Muzica este semnata de Brian Tyler. 
Filmul contine scene de violenta si limbaj dur.

21:00 - Diva Universal
Exposed (2011) Expunere periculoasa
Regia: Philippe Gagnon
Cu: Jodi Lyn O'Keefe, David Orth, Peter Stebbings
Gen film: Thriller
Emily Bennett este o tanara profesoara hotarata sa isi restabileasca buna reputatie dupa ce studentilor ei le sunt trimise poze trucate in care ea apare dezbracata. Emily descopera curand ca incidentul are legatura cu rapirea altei tinere si ca ea este urmatoarea vizata de rapitor .




21:00 - CineMAX
Heavy (1995) Bucătarul
Regizor: James Mangold
Scenarist: James Mangold
Genul: Dragoste / Drama
Cu: Liv Tyler, David Patrick Kelly, Deborah Harry, Pruitt Taylor Vince, Joe Grifasi





21:30 - PRO Cinema (reluare la ora 00:15)
Lords of Dogtown (SUA, 2005) Lorzii din Dogtown
Regia: Catherine Hardwicke
Cu: Emile Hirsch, Heath Ledger, Rebecca De Mornay, Nikki Reed
Gen film: Acţiune, Dramă
LORDS OF DOGTOWN infatisaza povestea adevarata a trei surferi adolescenti care practica acest sport pe plajele din Venice, California si care duc skateboard-ul la extrem, schimband astfel lumea sporturilor pentru totdeauna.



22:00 - AXN
Jackie Brown (1997)
Regia: Quentin Tarantino
Cu: Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert De Niro, Michael Keaton, Bridget Fonda
Gen film: Dramă
Intr-o interpretare de exceptie, Pam Grier joaca rolul unei stewardese (Jackie Brown) care nu mai e la prima tinerete, dar inca atrage privirile si, din nefericire pentru ea, o data cu privirile atrage si atentia unor politisti. Jackie transporta bani murdari pentru un traficant de arme, Ordell Robbie (Samuel L. Jackson), dar la unul dintre transporturi cade in plasa intinsa de agentul Ray Nicolete (Micheal Keaton) si politistul Mark Dargus (Michael Bowen). Arestata si in fata perspectivei de a petrece ani buni in inchisoare, sansa lui Jackie apare in persoana lui Max Cherry (Robert Forster), trimis de Ordell sa-i plateasca cautiunea si sa o ia de la arest. Max se simte imediat atras de ea si alege un drum ocolit pentru intoarcerea acasa. Actiunea se declanseaza cand Jackie incepe un joc extrem de indraznet, in care joaca ingenios cartea inocentei in timp ce reuseste sa-i asmuta pe toti ceilalti unul impotriva celuilalt.

22:10 - TVR 1
The Dying Gaul (2005) Scenariul otrăvit
Regia: Craig Lucas
Cu: Patricia Clarkson, Campbell Scott
Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste
Scenaristul Craig Lucas (The Secret lives of dentists, Longtime companion, Prelude to a kiss) isi face un indraznet debut regizoral cu THE DYING GAUL, un thriller psihologic neconventional, bazat pe piesa sa cu acelasi nume. 
Filmul aduce in parte cu Sunset Boulevard, in parte cu o tragedie greceasca – este o poveste despre dorinta, putere, coruptie, tradare si razbunare plasata pe fundalul seducator al lumii Hollywoodiene. 
Peter Sarsgaard este Robert Sandrich, un scenarist fara experienta si fara noroc, care abia o mai scoate la capat dupa nenumarate esecuri. Totul se schimba, insa, cand primeste un million de dolari pentru ultimul lui scenariu numit “The Dying Gaul”, o poveste autobiografica extrem de personala despre moartea iubitului sau. 
Studioul ii pune insa conditia ca iubitul din poveste sa devina iubita in film, o alegere comerciala mult mai viabila. 
Cel care vine cu oferta este Jeffrey (Campbell Scott), un executive al studioului, un tip diplomat, fara scrupule, manat de impulsuri sexuale puternice, care il seduce pe Robert cu un cocktail ametitor de putere, bani si sex. 
Patricia Clarkson apare in rolul sotiei lui Jeffrey, Elaine, candva scenarista si ea, acum cuibarita comod intr-o vila in Malibu, cu copii, femeie de serviciu si mult timp liber. Ea il primeste pe indureratul Robert in familia ei, fiind atrasa de talentul si de durerea lui. 
Atunci cand Robert ii marturiseste ca isi afla linistea, atat sexuala cat si emotionala in chat room-uri dubioase, Elaine, curioasa, se intalneste cu el pe internet, sub anonimat. Pe masura ce discutiile lor online se dezvolta, Elaine afla ca Robert are o aventura cu sotul ei. Socul acestei descoperiri – si maniera neasteptata in care Elaine reactioneaza – declanseaza o serie periculoasa de deceptii, marturisiri si tradari. 
Fara a se lasa prins in vreun sablon al thrillerului clasic, THE DYING GAUL este un film de o complexitate uimitoare, unde granitele dintre pradator, prada, sadic si victima se modifica si se estompeaza necontenit.

22:30 - National TV
Kinta (Malaiezia, 2008)
Regia: C.L. Hor
Cu: David Bao, Michael Chin
Gen film: Acţiune
Kinta este primul film de arte martiale din Malayezia, in fapt o coproductie Malayezia-Vietnam-Thailanda, regizata de C.L.Hor. Este primul film regizat de Hor, care scrie si scenariul, de scenele de lupta fiind responsabil un veteran al domeniului, din Hong kong, Kin Kar- Iok. In film au fost distribuiti cativa campioni autohtoni de wushu precum Robin Ho (fost campion mondial de wushu), Michael Chin sau Shaun Lee (campioni nationali de wushu) si, lucru interesant, desi filmarile s-au facut in Malayezia si Vietnam, limba filmului este cantoneza.
In 1881, districtul Kinta din Malayezia devine un fel de El Dorado al regiunii datorita imenselor zacaminte de cositor descoperite. Practic aceasta descoperire aduce Malayezia pe harta lumii, aceasta devenind principalul exportator de cositor din lume. Multi investitori lacomi au incercat sa castige bani din aceasta afacere, fie ei straini sau autohtoni. ''Goana dupa cositor'' a declansat schimbari demografice in zona, un mare numar de emigranti din sudul Chinei ajungand sa lucreze aproape ca sclavi ai lacomilor afaceristi lipsiti de scrupule.
Intr-o astfel de mina intalnim un grup de mineri tineri, iscusiti in arte martiale, care pun la cale o revolta din cauza conditiilor mizere, hranei putine si proaste si suprasolicitarii. In momentul in care se plang stapanului minei de aceasta situatie, primesc promisiunea ca problema va fi rezolvata. Insa, dupa plecarea lor, stapanul minei incearca sa ii omoare.Pe acest fond iese la suprafata o poveste mai veche, bine tainuita de proprietarul minei. Cand acesta din urma dispare, alaturi de oamenii lui de incredere, numirea unui nou sef al minei duce la o competitie a celor mai priceputi luptatori de arte martiale.

22:45 - PRO TV
EuroTrip (SUA, 2004) Vacanta in Europa
Regia: Jeff Schaffer
Cu: Scott Mechlowicz, Jacob Pitts
Gen film: Aventuri, Comedie
Europa nu va mai fi aceeasi dupã ce Scotty Thomas si prietenii lui vor lua expresul excesului! Ei se vor împrieteni cu tot felul de fete strãine focoase si vor face toate nebuniile posibile în cea mai dementã cãlãtorie a vietii lor! 
Fãrã costume de baie, fãrã probleme. Lãsati orice prejudecatã la o parte, pentru cã veti avea parte de plãcerile nebunesti ale Vacantei în Europa!

22:50 - HBO
Dream House (SUA, 2011) Casa de vis
Regia: Jim Sheridan
Cu: Daniel Craig, Naomi Watts, Rachel Weisz
Gen film: Dramă, Mister, Thriller
DANIEL CRAIG (Cowboys & Aliens, The Girl With the Dragon Tattoo), NAOMI WATTS (The Ring, Fair Game) şi RACHEL WEISZ (The Constant Gardener, The Lovely Bones) sînt protagoniştii thrillerului CASA DE VIS, despre o familie care se mută într-o casă despre care nu au idee că acolo avuseseră loc cu ceva timp înainte crime înfiorătoare. La puţin timp de la mutarea în casa la care visaseră de multă vreme, membrii familiei descoperă cu oroare că ei au devenit următoarele ţinte ale ucigaşului care distrusese şi familia ce deţinuse înainte casa.
Will Atenton (Daniel Craig) este un editor de carte care îşi lasă slujba din New York pentru a se muta împreună cu soţia sa, Libby (Rachel Weisz) şi cu cele două fetiţe ale sale într-un orăşel izolat din New England. Dar nici nu apucă să se instaleze bine în noua lor viaţă, cînd descoperă îngroziţi că noul lor cămin a fost scena crimei pentru o mamă şi copiii ei. Întregul oraş e convins că vinovat e soţul care le-a supravieţuit.
Will începe să investigheze tragedia, dar singurul indiciu îl primeşte de la Ann Paterson (Naomi Watts), o vecină care era apropiată de familia care a murit. Pe măsură ce Will şi Ann încep să pună cap la cap tulburătoarea dramă, descoperă că povestea ultimului om care va părăsi casa de vis a lui Will va fi la fel de înspăimîntătoare pentru cel care va urma precum a fost pentru el.
Alături de Daniel Craig, Naomi Watts şi Rachel Weisz, din distribuţie mai fac parte MARTON CSOKAS (Alice in Wonderland), în rolul fostlui soţ al lui Ann, Jack,  ELIAS KOTEAS (The Fourth Kind), în rolul străinului misterios, Boyce, şi JANE ALEXANDER (The Unborn), în rolul doctoriţei Greeley.
Echipa de realizatori e condusă de regizorul JIM SHERIDAN (In America, In the Name of the Father), şi e formată dn scenaristul DAVID LOUCKA (House at the End of the Street), directorul de imagine CALEB DESCHANEL (The Passion of the Christ, National Treasure), editorii GLEN SCANTLEBURY (Transformers, A Nightmare on Elm Street) şi BARBARA TULLIVER (Signs, Brooklyn’s Finest), scenografa CAROL SPIER (A History of Violence, Silent Hill), creatoarea de costume DELPHINE WHITE (Bulletproof Monk, Scanners) şi compozitorul JOHN DEBNEY (Sin City, Iron Man 2).  RICK NICITA şi MIKE DRAKE (The Number 23) sînt proucătorii executivi ai filmului.
Filmul e produs de JAMES G. ROBINSON (The Good Shepherd, Exorcist: The Beginning) şi DAVID ROBINSON (Georgia Rule, Sydney White), de la casa de producţie Morgan Creek, precum şi de DANIEL BOBKER (The Brothers Grimm, The Skeleton Key) şi EHREN KRUGER (The Ring, The Skeleton Key).

23:00 - Diva Universal
A Deadly Encounter (SUA, 2004) Intalnire fatala
Regia: Richard Roy
Cu: Laura Leighton, Anthony Lemke
Gen film: Mister, Thriller
Joanne este chelnerita intr-un restaurant si mama unui copil epileptic. Intorcandu-se acasa dupa tura de noapte, are un accident de masina, in urma caruia viata ei si a familiei sale devine una de cosmar.



23:00 - Kanal D
Imaginary Crimes (SUA, 1994) Visuri neîmplinite
Regia: Anthony Drazan
Cu: Harvey Keitel, Fairuza Balk, Vincent D'Onofrio
Ray Weiler, un escroc marunt, proaspat vaduv, incearca sa le ofere o viata cat mai buna celor doua fete ale lui, Sonya si Greta. Ray n-a avut niciodata o slujba in toata regula, s-a ocupat de mici gainarii care nu l-au ajutat prea mult. Si cu toate acestea, el refuza sa-nfrunte realitatea. Sonya, veterana a iluziilor destramate, si-a acceptat viata searbada pe care o ducea, asa cum facuse si mama ei inainte sa moara.

00:00 - Prima TV
L'empire des loups (Franţa, 2005) Imperiul lupilor
Regia: Chris Nahon
Cu: Jean Reno, Arly Jover, Jocelyn Quivrin
Gen film: Acţiune, Dramă, Thriller
Sotia unui inalt functionar isi pierde deodata memoria si incepe sa sufere de halucinatii inspaimantatoare. Anna Heymes nu-si mai cunoaste sotul, fuge de acesta si incearca sa afle ce se intampla cu ea.
Peste ceva timp, corpurile a trei femei de origine turca, care munceau in ateliere clandestine, sunt gasite dupa ce au suferit mutilari.
Cele doua mistere teribile se intersecteaza in mijlocul unei mafii turcesti sangeroase si foarte puternice. Pentru a se putea infiltra si a descoperi cine a facut aceste crime, Nertreaux apeleaza la singura solutie: Jean Louis Schiffer.

Niciun comentariu: