miercuri, 30 ianuarie 2013

Predicţie: OTV se va redeschide mâine!


Astăzi s-a judecat în instanţă cererea lui Dan Diaconescu de anulare a deciziei CNA de retragere a licenţei postului de televiziune OTV. Instanţa a rămas în pronunţare urmând ca o decizie să se dea mâine în acest caz. Astfel, dacă instanţa va aproba cererea lui Dan Diaconescu postul său de televiziune va putea emite din nou începând de mâine!

Personal, încerc o previziune în acest caz! Cred că mâine judecătorul va accepta să anuleze decizia CNA şi va aproba astfel redeschiderea OTV! Spun asta pentru că impresia mea este că CNA a încălcat legea retrăgând licenţa postului pe motiv de neplată a amenzilor atâta vreme cât OTV era condus în ultima vreme de un administrator judiciar care este în slujba Statului Român şi nu a lui Dan Diaconescu! Într-un fel absurd, Statul (prin CNA) a pedepsit Statul (reprezentat de administratorul judiciar) pentru că nu a plătit amenzi statului, dar cel care pierde este un privat. Aceste chestiuni pot fi rezolvate prin comunicare şi mai ales inteligenţă, calitate tot mai rar întâlnită la reprezentanţii statului. 
Aşadar, din punctul meu de vedere, nu există nicio altă posibilitate legală de urmat decât reatriburirea licenţei de emisie către OTV şi redeschiderea acestui post. ACEST LUCRU SE VA ÎNTÂMPLA MÂINE, 31 IANUARIE 2013!

Cornel SABOU

8 comentarii:

Cornel Sabou spunea...

Aparent, am greşit în predicţia mea. Se pare că instanţa a decis azi ca OTV să rămână o televiziune închisă. Rămân însă la convingerea mea că este cel puţin ilogic dacă nu nedrept şi ilegal ca statul să închidă o televiziune PRIVATĂ administrată de stat, pe motiv de neplată a unor amenzi pe care privatul proprietar nu are (conform legii) dreptul să le plătească, televiziunea fiindu-i condusă de un administrator judiciar! Faptul că justiţia română (celebră pentru sentinţele contradictorii şi nedrepte pe care le dă) nu recunoaşte un DREPT ţine deja de alte influenţe şi puteri oculte care nu au legătură cu dreptatea socială.
Eşecul acestei predicţii mă îndeamnă încă o dată să nu mai am încredere în dreptatea împărţită de justiţia română!

Anonim spunea...

OTV-ul trebuia inchis de mult.Acel post de televiziune nu a facut altceva decat sa indobitoceasca o parte a romanilor si sa practice santajul de presa la scara larga. Nici eu nu credeam ca justitia va da dreptate CNA,da nu din cauza ca aceasta institutie ar fi comis un abuz.Credeam ca Base va interveni pe la judecatori pt a-i salva haznaua lui DD.Sa nu uitam ca in ultimii ani DD i-a facut la greu jocurile lui Base si a camarilei sale.Insasi intrarea sa in politica s-a facut tot la ordinele Chiorului miza fiind ruperea a cat mai multor voturi de la USL. Faptul ca justitia a dat dreptate CNA ma face sa cred ca magistratii vor sa rupa lanturile supuseniei fata de Chior si gasca sa si incep sa aplice legea asa cum trebuie.

Cristi

Cornel Sabou spunea...

anonim, tu eşti genul clasic de român "corupt" de propriul interes! Dacă justiţia îţi dă ţie dreptate e bună, dacă nu e vândută. Află de la mine că există o dreptate care e dincolo de interesul tău imediat! Pricepi? Şi dacă te bucuri acum de o sentinţă nedreaptă doar pentru că slujeşte interesul tău, atunci mâine ai putea fi chiar tu victima unei sentinţe nedrepte care slujeşte interesul ilegitim al altcuiva!
În cazul OTV nu discut calitatea emisiunilor sau prestaţia unor jurnalişti. Am pus în discuţie doar dacă este corect, legal ca un post TV să fie închis abuziv. Nu există precedent în Europa în acest sens!

Vreau să-ţi spun că şi eu am fost condamnat la un moment dat la închisoare pt calomnie şi am fost arestat deşi în toată Europa modernă nu mai existase un caz de jurnalist închis pentru delict de opinie! Am fost în puşcărie, am răbdat toate invectivele venite de la oameni ca tine care se bucurau de acest abuz al justiţiei şi mi-au trebuit 6 ani de proces la CEDO ca să demonstrez că am avut dreptate şi că justiţia română a comis un abuz când m-a condamnat! Formal, mi s-au plătit şi nişte despăgubiri, dar pata de ruşine pe obrazul justiţiei române a rămas! Din păcate însă nu avem nişte judecători care să se simtă ruşinaţi când dau sentinţe greşite sau abuzive. Au un tupeu mai mare decât interlopii şi o nesimţire vecină cu crima! Distrug pe nedrept destine cu inconştienţa diletantului şi apoi ridică din umeri nepăsători...
Dansează cât vrei acum, pe nedreptatea asta, căci te asigur, mâine vor fi alţii care vor dansa pe nedreptatea care te va lovi pe tine!

Cornel Sabou spunea...

Între timp au apărut în media mai multe articole care demonstrează fără dubiu ilegalitatea închiderii OTV.
vedeţi pe siteul evz.ro declaraţia avocat dr. Elena Bustea.
„Referitor la Decizia nr. 45/2012 a CNA, facem următoarele precizări:
La data de 28.03.2012, Tribunalul Bucureşti a deschis procedura generală a insolvenţei cu privire la SC Ocram Televiziune SRL, a ridicat dreptul de administrare a societăţii, a numit un administrator judiciar.
Conform art. 3 pct.15 din legea 85/2006, începând din data de 28.03.2012 şi până la data confirmării planului de reorganizare sau intrării în faliment, SC Ocram Televiziune SRL se afla în perioada de observaţie. La data de 24.04.2012, Tribunalul Bucureşti a dispus acordarea dreptului de administrare al SC Ocram Televiziune SRL sub supravegherea administratorului judiciar. Conform art. 38 din legea 85/2006, orice furnizor de servicii nu are dreptul, în perioada de observaţie să întrerupă un astfel de serviciu către debitor în cazul în care acesta are calitatea de consumator captiv. Conform art. 3 pct. 32 din legea 85/2006, prin consumator captiv se înţelege consumatorul care, din considerente tehnice, economice sau de reglementare, nu poate alege furnizorul.
Conform art. 10 alin. 2 din legea 504/2002, CNA este autoritate unică de reglementare în domeniul serviciilor media audiovizuale. În consecinţă, SC Ocram Televiziune SRL, în calitate de deţinătoare a licenţei audiovizuale analogice are calitatea de consumator captiv.
În lipsa acestei licenţe, societatea nu poate să-şi desfăşoare activitatea şi nu s-ar mai putea vota şi confirma un plan de reorganizare, urmând a fi obligată să intre în faliment.
În concluzie, demersul CNA este ilegal indiferent de data aplicării amenzilor, respectiv anterior sau ulterior deschiderii procedurii insolvenţei.”


Citiţi mai mult: OTV a fost închis ilegal de CNA - Media > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/otv-a-fost-inchis-ilegal-de-cna-1021275.html#ixzz2JjuuBpBh
EVZ.ro

Anonim spunea...

Domnule,daca e sa dati un exemplu va rog eu frumos sa nu-l dati din haznaua ultra-basista intitulata EVZ. Alora le pare rau fiindca a fost inchis un post obedient lui Base.Daca CNA ar fi inchis prin aceleasi metode Antena 3 va garantez eu ca evezistii ar fi sarit in sus de bucurie.Ei ar fi spus ca CNA a respectat legea la virgula.

Cristi

Cornel Sabou spunea...

Stimate anonim, faptul că dvs sunteţi pro sau anti "băsist" vă priveşte! Eu nu sunt nici una, nici alta, deci pot privii cu aceiaşi detaşare şi cu acelaşi interes ce spun ziarele, indiferent de simpatiilepolitice ale acestora!
Pe de altă parte, articolul citat de mine conţine o declaraţie a unui avocat specializat pe asemenea probleme şi care invocă faptul că OTV a fost închis ilegal, şi nu poziţia evz! Faceţi diferenţa!
Ar fi bine să putem înţelege faptul că interesele noastre politice sau de altă natură nu pot fi împlinite într-un stat democratic abuzând de putere şi "omorându-ne" duşmanul prin ilegalităţi săvârşite de instituţii ale statului. Băsişti şi anti-băsişti, ieşiţi la luptă cu armele argumentului şi inteligenţei. Dacă nu aveţi în dotare aşa ceva, atunci staţi de-o parte pentru că poluaţi atmosfera cu ura voastră, ca să nu zic că stricaţi tot ce e frumos cu prostia voastră!

Anonim spunea...

Bine ca ia inchis lui Senzationescu haznaua de OTV. Oricum ptr mn era scos din lista cu cerere contre compania de cablu

Cornel Sabou spunea...

Asta e o alegere personală, îţi aparţineşi nimeni nu te poate obliga să vizionezi un canal TV care nu-ţi place, dar să te bucuri de o nedreptate flagrantă, de un abuz al "justiţiei" împotriva unei televiziuni demonstrează cel puţin imaturitate, plus un anumit grad de neînţelegere a democraţiei!
Când vom avea şi noi un curent de gândire predominant democratic atunci poate vom avea şi instituţii profesionalizate, servicii i8reproşabile şi un nivel de trai mai ridicat. Aşa, cu "păreri" de genul "bine că l-a închis pe ăla" ne merităm soarta de cerşetori ai Europei şi de handicapaţi morali! Avem o "morală" vecină cu prostia şi nişte "repere" profund egoiste. Cred că am să plec şi eu din ţara asta... :) Definitiv! ;)