luni, 23 mai 2011

Muncitori răniţi de un element de construcţie prăbuşit la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Constantin Opriş" din Baia Mare


preluat de pe www.ne-cenzurat.ro


Prin sistemul naţional unic de apeluri de urgenţă 112 a fost primit, în această după amiază, un apel telefonic prin care a fost anunţată rănirea a două persoane la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Constantin Opriş" din Baia Mare, urmare a prăbuşirii unui element de construcţie de la un balcon al etajului clădirii.
Prefectul Sandu Pocol a fost anunţat despre producerea accidentului de muncă şi a dispus deplasarea la faţa locului a pompierilor militari şi echipajelor de prim ajutor medical (SMURD).
În zona balconului de la etajul IV al Spitalului Judeţean "Constantin Opriş" se efectuau lucrări de reabilitare, iar o bucată de plasă de rabiţ tencuită a cedat şi a suprins în cădere doi muncitori. Primul persoană aflată pe balcon a auzit zgomotul produs de prăbuşirea elementului de contrucţie, însă nu a reuşit să se ferească suficient, fiind lovit în zona unui picior. A doua persoană accidentată era în exteriorul spitalului, la parter, în spaţiul amenajat şi îngrădit unde se executau lucrările de reabilitare şi a fost lovită în zona abdomenului. Prefectul de Maramureş a declarat că ambele persoane au primit ajutor medical de urgenţă din partea echipajelor SMURD (una terapie intensivă, iar celălalt de la echipajul de prim ajutor). În zonă a fost deplasat un autovehicul de descarcerare, iar pompierii militari au sprijinit persoanelor rănite din zona periculoasă. Cei doi muncitori au fost transportaţi la Unitatea Primire de Urgenţă a Spitalului Judeţean "Constantin Opriş" unde au fost stabilizaţi şi au fost continuate investigaţiile medicale complexe (radiografii, etc).
Cauza desprinderii elementului de construcţie şi producerii accidentului de muncă va fi investigată de către angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş.

Dan BUCA

Niciun comentariu: