miercuri, 4 mai 2011

DIICOT a pus sechestru asiguratoriu pe averea interlopilor din Grupul "Japonezul", şi le-a blocat toate conturile din bănci

... scris de Ioan Romeo ROSIIANU

Ca şi în alte nenumărate cazuri şi ieri am fost singura publicaţie care am arătat cu degetul înspre incompetenţa poliţiştilor maramureşeni şi am salutat activitatea celor de la EUROPOL care au reuşit să aresteze temutul clan Japonezul din Baia Mare.
În timp ce fetele de la Biroul de Presă astăzi mă stresau cu telefoanele, vădit deranjate de tonul dur în care le-am pus sub reflectoarele publicului buletinele de presă cu parfum de incompetenţă şi suspecte de corupţie şi complicitate – deoarece niciodată nu reflectă faptele grave care se întâmplă în judeţ – cei de la DIICOT au mai dat o lovitură de graţie temutului clan băimărean.
Logic, un clan despre care vorbea toată lumea, dar de care numai poliţiştii maramureşeni nu ştiau. Cică!
Revenind, cei de la DIICOT au depus astăzi la Cartea Funciară o sesizare oficială prin care au cerut aplicarea sechestrului asiguratoriu asupra tuturor bunurilor mobile ale lui Japonezu, precum şi a locotenenţilor săi Csaba Kiss, Ioan Negrea şi Cristina Fodor.
Măsura solicitată de DIICOT stipulează clar faptul că măsura se aplică „până la incidenţa sumei de trei milioane de euro”, ceea ce înseamnă că deja s-a tras cât se poate de clar concluzia că la această valoare se ridică prejudiciul.
Vă reamintim că toţi sunt acuzaţi de implicare în trafic de marfă furată, crimă organizată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
Cei asupra cărora s-a aplicat măsura sechestrului asiguratoriu sunt cei care au fost arestaţi în Ungaria, deoarece Japonezul a fost arestat în Olanda.
Dosarul este aflat pe rol în Franţa, astfel încât relaţiile avute în Poliţia Maramureş nu-i mai ajută cu nimic.
La fel cum nici filierele avute în cadrul Primăriei şi Consiliului Local Baia Mare, avocaţi sau politicieni nu mai contează acum, toţi aceşti „mari” de pe plan local fiind adevărate nulităţi insignifiante pe plan internaţional.
Într-o altă ordine de idei celor patru li s-au mai blocat astăzi şi toate conturile în euro şi în lei deţinute în băncile din Maramureş.
Surse din cadrul DIICOT ne-au confirmat faptul că dacă sumele astfel blocate şi indisponibilizate nu acoperă prejudiciul constatat se va trece la blocarea tuturor conturilor deţinute de aceştia în România şi în Uniunea Europeană.

Ioan Romeo ROSIIANU

Niciun comentariu: