marți, 24 mai 2011

KAKE şi-a început mandatul cu un scandal la Asociaţia de Proprietari nr. 21 de pe George Coşbuc


preluat de pe www.ne-cenzurat.ro


Exact înainte ca noul primar să îşi depună un jurământ pe care nu-l va respecta – pentru că noi v-am demonstrat din plin că omul nostru n-are cuvânt şi onoare! – pentru locatarii din cadrul Asociaţiei de Proprietari nr. 21 de pe str. George Coşbuc din Baia Mare începea furtuna.
La propriu! Dar nu cea anunţată de INMH!

Bloc la 1 m distanţă de altul

Datorită băimăreanului Gheorghe Tămăşan, om ce şi-a demonstrat în repetate rânduri caracterul şi implicarea în problemele urbei, am aflat şi noi, aproape instantaneu, că acolo-i… putred mărul.
De la el am aflat că azi, la faţa locului s-au prezentat mai multe echipe de muncitori, echipe care aveau… treabă.
Între ele şi locatarii din zonă au ieşit deja scântei vineri, când acestea au început să facă o extrem de ciudată „delimitare de şantier”, una care afecta inclusiv intrarea în parcarea comună a locuitorilor blocurilor din zonă datorită stâlpilor de ţeavă metalică înfipte în pământ.
Paradoxal, de faţă, la acel moment, erau şi angajaţii firmei UKRO, a altei beizadele, Dan Hotiko, un individ veros, care dacă nu avea şansa să fie purtătorul de sculă al lui Vasile Mureşan ar fi rămas o altă enormă nulitate absolută.
Cu acel prilej, ca urmare a intervenţiei unui grup de cetăţeni din zonă, constructorul, obiectând diferite scuze – ba că sunt la secret, ba că sunt prea multe actele pe care el cer, dar dând ca sigur faptul că li le vor pune la dispoziţie LUNI, adică AZI – nu le-a dat nimic.
Lumea s-a calmat, aşteptând atunci ACTELE.
Ciudat, sâmbătă firma constructoare s-a retras de pe şantier. Da, dar numai după ec jandarmii, solicitaţi de locatari, au aplanat conflictul ivit.
Ea a lăsat în urmă vreo 50 de stâlpi de ţeapă înfipţi în pământ şi betonaţi, precum şi o grămadă de nisip, pe spaţiul verde dintre blocuri.

Şantier cu echipaje de Poliţie


(Re)confirmând faptul că aparatul Primăriei este unul corupt sau incompetent până-n măduva oaselor, azi…
Luni dimineaţa, fără niciun document relevant care să le ateste cumva dreptul de a lucra acolo, lucrătorii au revenit la muncă.
Vecinii au ieşit iarăşi afară, revoltaţi.
Au ameninţat că vor face zid uman, că se vor opune ilegalităţii.
Cum spiritele se încingeau, a fost nevoie de trei echipaje de Poliţie şi de unul de Jandarmi ca să se aplaneze conflictul iminent.

Reclamaţii la poliţie şi Primărie

Împreună cu şeful de Asociaţie, Gavril Bilţ, fost colonel, Gheorghe Tămăşan a depus luni sesizări şi petiţii la Poliţia municipiului Baia Mare şi la Primăria Baia Mare. Vezi anexe!
În faţa lor „salvatului” viceprimar Dumitru Matei a luat la cunoştinţă de gravitatea situaţiei şi a sesizat Inspectoratul de Stat în Construcţii.
Inspectorii s-au deplasat la faţa locului şi au decis sistarea temporară a lucrărilor, fără a se preciza însă şi perioada cuvenită.
Şi ei, dar şi cei de la Poliţie s-au legat de faptul că Autorizaţia de construire era EXPIRATĂ de mult. Vezi anexe!

Declaraţie Gheorghe Tămăşan

„Din punctul meu de vedere, se face din nou dovada că unele grupuri de interese, cu acordul şi cu acceptul celor din Primărie, ne încalcă până şi cele mai elementare drepturi, precum cel de proprietate. În plus, cred că nimănui nu-i convine să aibă, datorită unor funcţionari dubioşi, un perete de zid de la alt bloc, apărut peste noapte, la numai un metru distanţă. Faptul e cu atât mai grav cu cât, până şi în lagărele naziste, distanţa dintre clădiri şi barăci era de minimum şase metri. Într-o altă ordine de idei, ştiam că anumite forme libere de canibalism se manifestă în politică, dar nu credeam că ele sunt prezente şi în administraţia publică ideea.”

Ioan Romeo ROSIIANU

Niciun comentariu: