luni, 9 mai 2011

RUŞINE Baia Mare... pentru că te-ai VÂNDUT!


Ai avut ocazia să mergi pe un drum drept, oraşul meu drag, dar ai ales să te vinzi în cel mai ordinar mod unui individ josnic, fără scrupule şi fără Dumnezeu! În câteva ore îţi vei consuma leii, bonurile, pachetele sau băutura pe care ai primit-o ca să te debarasezi de conştiinţă, ca să uiţi cine eşti şi ce vrei. Apoi, cu ce vei rămâne? Îţi spun eu, oraş inconştient... Vei rămâne cu tine însuţi, înotând în mizerie şi depravare, la cheremul boschetarilor care ţi-au furat puterea! Vei rămâne uitat chiar de cel care te-a cumpărat. VEI RĂMÂNE SINGUR! SĂRAC! NEFERICIT! Este soarta ta, dar într-o zi îţi vei aminti că ai fi putut s-o schimbi, s-o îndrepţi într-o direcţie sănătoasă. Nu ai ales calea asta, pentru că mai importante au fost mizilicurile pe care le-ai obţinut într-o zi păcătoasă de duminică.

Sunt revoltat pe aceste rezultate din alegeri. Accept situaţia, pentru că asta este realitatea şi am învăţat să mă supun ei. Sunt revoltat pe indiferenţa manifestată de larga majoritate a băimărenilor. Indiferenţă care, iată, dă ocazia ţiganilor, boschetarilor şi altor categorii sociale declasate să decidă viaţa publică a municipiului. Cătălin Cherecheş nu este primarul băimărenilor, ci este primarul celei mai nenorocite pături sociale din oraşul nostru! Pe fondul indeferenţei generale manifestate de ceilalţi băimăreni...

De ce vorbesc atât de dur? Pentru că sunt un om responsabil, pentru că mă interesează soarta comunităţii din care fac parte, pentru că vreau să fie mai bine pentru toţi, pentru că sper în progres şi civilizaţie, pentru că eu cred în dreptate! De toate aceste valori s-a ales praful odată ce hoardele de votanţi plătiţi au mers la vot! RUŞINE Baia Mare, pentru că te-ai vândut!

Cătălin Cherecheş urmează să ducă în spate un mandat de un an de zile. Voi fi aici, să mă asigur că nu-i va fi uşor să dea de pământ cu viaţa noastră. Rămân ancorat în aceleaşi valori, şi sunt mult mai puternic mobilizat să-l “dovedesc” pe acest infractor nepedepsit! Voi scoate curând pe piaţă ziarul meu, chiar şi la un nivel mai modest. Nu contează acum orgoliile sau “aerele” pe care simţim nevoia uneori să ni le dăm când facem ceva “important”. Pentru mine, acum, meseria asta, de jurnalist, devine un fel de “misiune pe front”. Mă angajez la o luptă împotriva unui “duşman” care are în spate “arme” de milioane de euro, plus un oraş care i s-a vândut, în timp ce eu rămân cu ceea ce am avut şi înainte, cu Dumnezeu. Cu toate acestea, vă garantez că în 2012 Cătălin Cherecheş nu va mai câştiga primăria Baia Mare! Acum, demersul meu a fost modest. A fost influenţat puternic de faptul că sunt reintegrat în societate de puţin timp, şi nu am putut fi ceea ce sunt, o “armă” devastatoare împotriva mafioţilor din politică şi afaceri. Dar îmi voi construi demersul meu de presă pas cu pas, până când vocea mea se va auzi peste tot, şi acest interlop, ajuns primar, va fi biruit! Garantez pentru asta!

Rezultatul obţinut ieri la alegerile din Baia Mare nu este un sfârşit de drum, nici de viaţă. Este un început... Chiar şi pentru mine! Să vă aşteptaţi zilele acestea la ODE de bucurie care să fie înălţate în onoarea învingătorului... Pentru că Baia Mare nu încetează să se vândă! Pentru că Baia Mare nu mai are personalitate. Pentru că Baia Mare a înălţat minciuna şi servilismul la rang de supremă valoare! Noul primar va fi asaltat de ţigani, bătrâni, oportunişti, ziarişti, interlopi, infractori de tot felul care vor dori cu toţii să se înfrupte din tortul băimărean. Va fi anul lor de domnie. Bucuraţi-vă, oameni fără conştiinţă, bucuraţi-vă! Petreceţi, urcaţi-vă pe mese, ridicaţi fustiţele, îmbătaţi-vă şi distraţi-vă! Totul e gratis! Există instituţii care veghează ca să ne plătim dările la bugetul de stat, pentru ca apoi, voi să vă puteţi distra cu aceşti bani! Nu-i nimic... ASTA SĂ FACEŢI! Să vă bateţi joc de noi, să ne umiliţi şi să ne batjocoriţi! Pentru că asta merităm! Libertatea de a distruge un oraş nu v-o poate lua nimeni. Vă puteţi desfăşura în toată splendoarea procentelor voastre cumpărate cu bani furaţi! Un singur lucru să nu uitaţi, însă... Pentru toate astea, pentru tot ce a fost, este şi va fi, într-o zi... veţi plăti! Eu voi fi aici să vă amintesc asta mereu...

Cornel SABOU

5 comentarii:

Anonim spunea...

Respect!

Anonim spunea...

He he he, ce ma distreaza... Ati luat-o-n mana toti astia care l-ati muscat de fund pe Kake, acum va dati de ceasul mortii de frustrare... S-auzim numai de bine!

Cornel Sabou spunea...

"Toti astia" suntem doar doi, eu si Romeo Rosiianu. Mai cunosti alte voci care s-au ridicat impotriva imposturii promovate de Kake? Acuma, ca tot vorbeai de fundul lui... Ala e locul in care "astia ca tine" dadeau limbi, iar "astia ca mine" dadeau suturi! Intelegi diferenta? Da, s-auzim de bine!

Anonim spunea...

as adauda la "Reactii" optiunea "adevarat"

Anonim spunea...

Jenant, da` rău de tot!

Nu, domnilor jurnaliști, nu, sunt foarte multi în urbea voastră ce gândesc la fel ca domniile voastre, numai că, ei sunt: the silent majority!

Nașpa, nu?

Ce-i de făcut?

Eu, dontnouu....