miercuri, 21 martie 2012

Distracţie Diaconistă

Observ că afirmarea tot mai puternică pe piaţă politică românească a Partidului Poporului - Dan Diaconescu agită spiritele şi ne oferă primele semne ale unei veritabile panici care se instalează prin diverse birouri! Recent, la o emisiune a unui post TV recent înfiinţat, moderatorul (un ilustru anonim căruia nu i-am reţinut numele) îl întreba panicat pe Victor Ponta: "Puteţi să ne garantaţi că nu veţi face alianţă cu PP-DD după alegeri, că nu o să-i aduceţi la putere?" Pe celelalte posturi TV, alţi ziarişti, clienţi vechi ai puterii de orice fel, "analizează" la fel de panicaţi procentele tot mai mari cu care este creditat Dan Diaconescu şi partidul său. Trist este însă faptul că personajele aduse în studio cu misiunea de a ironiza demersul politic al PP-DD sunt tot mai "slabe" la nivelul calităţii profesionale şi am impresia că elita intelectualităţii române se ţine deoparte în acest proces public la care este supus PP-DD!
În acest timp, tot mai mulţi idioţi se ridică (re)spunând că PP-DD e un partid de proşti, de "stupid people" şi că masa aceasta de oameni este manipulată de realizatorul OTV. Eu, care mă amuz privind detaşat acest spectacol al fricii, observ şi simt panica lor! Se bâlbâie nemaiştiind ce explicaţii să găsească. Se laudă reciproc pentru că altfel nu-i laudă nimeni din afară. Se "jenează" de "calitatea" emisiunilor OTV şi condamnă efectiv poporul pentru că se îndreaptă masiv spre PP-DD.

Adevărul este că vorbim aici de un segment de populaţie care a fost total ignorat de puterile politice din ultimii 22 de ani! Niciun partid nu s-a arătat prea mult interesat de soarta poporului sărac, a oamenilor simplii şi oneşti, a pensionarilor care abia trăiesc, a tinerilor care emigrează pentru că sunt lipsiţi de orice şansă în ţara lor. Ba mai mult, când trebuiau luate nişte măsuri "de criză" tot oamenii aceştia au fost loviţi, nu guvernanţii! Firesc, pe acest fond, când apare un partid care cel puţin declarativ se arată cu adevărat interesat de soarta lor atunci poporul ia cu asalt "problema" şi se alătură fără reţineri noii formaţiuni. Păcat că nici un preşedinte român nu a înţeles ce forţă imensă poate avea dacă este cu adevărat iubit de popor! Să fii preşedinte şi la un semn al tău să iasă în stradă un milion de oameni (cel puţin)... Într-o astfel de situaţie niciun partid nu s-ar putea opune politicii tale şi ai putea cu adevărat influenţa guvernarea cum vrei. Dar preşedinţii noştri se preocupă doar de pensia proprie (Iliescu), de afaceri de contrabandă cu ţigări (Constantinescu) sau de aventuri cu gagici blonde (Băsescu). Nu zic nu, Elena Udrea este o femeie frumoasă şi poate că orice bărbat normal ar accepta să-şi "piardă" o noapte în patul ei, dar... ce-are sula cu prefectura? De ce să fii atât de idiot încât să îţi vinzi ţara păentru o partidă de sex? De ce trebuie să îţi promovezi amanta pe post de ministru când poţi să o ţi acolo, consilier pentru tine şi la guvernare să pui nişte tipi capabili? În fine, cred că vorbim aici şi de nişte indivizi cu mari frustrări sexuale, incapabili să gândească cu capul corect!

Băsescu s-a declarat recent dezgustat... A spus că el e un om demn care nu a suportat în viaţa lui atâtea umilinţe ca în ultimii ani. Trist e că tot poporul e de vină pentru asta. El, Băsescu, nu-şi reproşează nimic. El a făcut numai bine, iar poporul ăsta nerecunoscător îl tot înjură, umilindu-l. Asta înseamnă, în opinia mea, să fii un om mic! Să îţi limitezi "confortul" la aprecierile care se fac pe seama ta. Dacă unul te înjură eşti scârbit. Dacă te laudă eşti fericit. Maniere de tip bolnav-ceauşist! Păcat de Băsescu, zău. Are ceva din ce trebuie unui preşedinte, are tupeu, forţă, curaj şi inteligenţă, dar îi lipseşte caracterul şi patriotismul. Ne-a vândut ca pe cartofi, fără regrete. Ne consideră mai departe proşti şi incluţi. Proşti am fost când l-am votat pe el, iar acum suntem "proşti" pentru că nu-l mai vrem!

Revenind la PP-DD... O să vedeţi zilele astea cum se intensifică combaterea acestui partid de către nulităţile intelectualităţii româneşti. O să vă rog să-mi arătaţi măcar UN lider adevărat de opinie care vorbeşte împotriva PP-DD! Nu veţi găsi decât strâmbături corupte, fără pic de susţinere în popor, fără legitimitate. Veţi putea recunoaşte chiar în frazele lor încâlcite incompetenţa şi impostura. Se vor trăda prin lipsa argumentelor solide şi mai ales prin lipsa de curaj! Unul din titanii presei româneşti, otevistul Condurăţeanu, i-a provocat pe aceşti critici la o confruntare directă, faţă-n faţă, dar până acum nici unul nu a acceptat provocarea. Sunt fricoşi, laşi, obtuzi, limitaţi. Vai de capul lor, lichele pierdute în spaţiul public!

Sper doar ca Dan Diaconescu, dacă va ajunge la putere, să nu mai sprijine aceste demersuri de presă falimentare. Mincinoşii ăştia au făcut mult rău naţiunii şi nu mai trebuie sponsorizaţi, încurajaţi sau promovaţi. Să rămână alde-Turcescu cu şefii lui de la PDL, iar Antenele cu Voiculescu al lor...

Apropo de Voiculescu. Să vă spun ceva... Sincer, mă aşteptam de la el ca observând creşterea PP-DD, SĂ I SE ALĂTURE LUI DAN DIACONESCU! Mi-am spus că nu poate fi atât de prost încât să nu vadă spre ce se îndreaptă cu adevărat preferinţele electoratului şi am sperat că va "forţa" o alianţă cu Dan Diaconescu. Un "trust" unit OTV-Antene (şi o alianţă PP-DD/PC) ar fi ciuruit toată scena politică şi ar fi luat la alegeri majoritatea voturilor! Dar Voiculescu e prea preocupat de afacerile lui ca să observe chestiunea... Nu-i nimic, victoria lui DD va fi cu atât mai frumoasă! Eu cred în şansa acestui demers politic de a se afirma la cel mai înalt nivel în România. Pentru că am fi cu adevărat PROŞTI doar atunci când am mai vota o dată partidele care ne-au falimentat până acum! Vom trăi şi vom vedea...

Cu respect,

Cornel SABOU

Niciun comentariu: