miercuri, 28 martie 2012

Aşteptăm... eroii să ne salveze!

Astăzi nu e nici sănătos, nici rentabil să te declari patriot, naţionalist curat sau să fii un om cu principii adevărate care să te conducă la fiecare pas pe care îl faci în plan social. Astăzi nu e deloc plăcut să lupţi pentru idei sau să te implici activ în viaţa publică locală sau naţională. Astăzi trebuie să fii egoist!

Astăzi ai vrea să mergi la magazin şi să-ţi cumperi ceva. O fustă, un pantalon, un televizor nou sau poate o maşină! Căci azi poţi să-ţi iei maşină de la magazin! Vrei să mănânci bine acasă... carne, fructe exotice şi eventual să bei şi un vin bun. Vrei să iei un cadou nevestei şi/sau amantei sau vrei să-ţi cumperi farduri ca să placi bărbaţilor. Apoi te îngrijorezi şi pentru copiii tăi, nu-i aşa? În fine, ai nevoie de mulţi bani azi...
Statul îţi dă bani aiurea. Ca salar. Nu-ţi dă mulţi, dar nici nu-ţi cere mult. Iei nişte bani de acolo şi de muncit munceşti doar cât vrei şi cum vrei. Cine să te deranjeze dacă tu nu vrei să munceşti nimic? În plus, mai faci şi alţi bani (adevăratul tău venit) din şpaga pe care te-ai obişnuit să o primeşti. Şpaga e regula, nu salariul! Cineva te-a învăţat cum să fii şmecher în sistem şi cum poţi fenta în acte. Cum să duci acasă maşini de lemne, materiale de construcţii, produse de tot felul, alimentare sau nu. Ai un plic sau loc special în care aduni şpaga care vine regulat. Când se adună suma potrivită mergi să-ţi iei fusta, pantalonii sau fardurile, obligatoriu de firmă pentru că tu ai pretenţii! Bravo fraierilor care au murit în Revoluţie ca să poţi trăi tu democratic!!!

La privat munceşti mult, că patronul nu e de acod să-ţi plătească bani aiurea. Bine, oricum te plăteşte aiurea, de cele mai multe ori cu salariul minim, dar tu nu ai ce face pentru că trebuie să mănânci şi azi. În timp vei descoperii că băutura e mai ieftină decât mâncarea şi de atunci încolo vei fi mereu "fericit"! Va fi mai puţin fericită nevasta ta, cea care are (sau va avea) ochii albaştri. Va fi mai puţin fericită fiica ta care se va mărita la 18 ani cu primul venit, ca să scape de acasă. Va divorţa la 22-23 ani şi va căra după ea unul sau doi copii. Nepoţii tăi... La fel şi fiul tău, golan în devenire, va fi bucuros să-şi facă o altă familie cu şmecherii din cartier. Şi pentru că tu nu îi dai deloc bani de buzunar... îşi va face el rost!

De acord, la un moment dat s-ar putea să te saturi şi să pleci naibii undeva în Europa. Spunea cineva că noi, românii, nu mai avem ţară, că ţara noastră e de fapt Europa şi că dacă vrem salar mai bun trebuie să căutăm asta în "judeţele" Franţa, Spania sau Italia! Şi dacă mergi acolo, no problem, tu şti deja cum e să fii slugă! Faci masaj la babe cotoroanţe sau îl rogi pe moşul italian (viu de pe vremea lui Mussolini) să te scuipe în faţă pentru trei euro în plus! Şi ăla n-are greţuri, te scuipă imediat, ţigan român ce eşti! Şi apoi îţi aruncă încă doi euro că trei sunt prea mulţi şi până la urmă chiar şi scuipatul e negociabil. Tu te-ai fi mulţumit şi cu un singur euro, dar ţara ta te-a învăţat să ceri mai mult ca să primeşti mai puţin. Te-ai descurcat, bravo!

Ei şi ce dacă vine unul corupt, beat, obsedat sexual şi îţi cere să te prostituezi? De ce să nu mergi "o tură" cu el pentru (alţi) câţiva euro? Ce ai de pierdut? Dacă eşti fată faină, tânără, sexi de ce să te păstrezi pentru un fraier sărac lipit care îţi vorbeşte în citate şi-ţi recită din Eminescu? Apropo... cine-i Eminescu ăsta, că tot am auzit de el???
Tu eşti fată şmecheră, "de la oraş", nu? Îl laşi pe ăla să ţi-o tragă scurt o tură şi te-ai făcut cu fusta pe care o visai sau cu fardurile de firmă. Apropo de fustă, nu-i aşa că îţi stă bine? Ia admiră-te! Ce-or să mai pună botul fraierii!!!
Şi tu şmechere ce mai aştepţi? Vezi la ce dată se dau pensiile şi stai pe la colţuri că precis vei întâlni un pensionar întârziat noaptea pe drum şi uite cum te faci c-o pensie gratis! O să ai de droguri măcar câteva zile. Proştii ăia care mai merg la şcoală habar n-au ce bine e să fii (a)fumat!

Toate personajele astea vor o schimbare. Un generală, în bine, care să-i atingă şi pe ei. Poate nici nu-şi dau seama de asta, dar o vor. Cum ţi-ar sta ţie, doctore, să iei vreo 10.000 euro salar şi să nu trebuiască să te mai milogeşti de baba aia internată să-ţi dea 50 lei? Dar tu inspector, poliţist sau funcţionar public cum te-ai simţii să iei de la casierie 4-5.000 euro pe lună şi să nu mai aştepţi ca infractorul pe care îl verifici să-ţi trimită acasă un sac de cartofi sau patronul evazionist să-ţi dea calendare cu gagici sexi pe care să le afişezi ostentativ în birou? Dar dumneata, profesore, cum ai preda şi cum te-ai pregăti profesional dacă bugetul tău lunar oficial ar sări de 3.000 euro? Ei? Ai mai da meditaţii aceloraşi elevi pe care acum îi "pregăteşti" în clasă căscând de plictiseală? Ţi-ai mai pierde vremea bătând apropouri părinţilor că le laşi odrasla corigentă dacă... nu-şi dau mai mult interesul? Of, dar şi tu muncitorule necalificat care nu ţi-a plăcut şcoala, n-ai vrea să iei un minim de 1.500 euro/lunar pentru gropile pe care le sapi, habar n-ai pentru ce sau în folosul cui? Ai putea, cel puţin, să laşi dracu ţuica aia ordinară de mălai şi s-o dai pe whiski sau - în sfârşit! - să te uiţi şi tu o dată pe eticheta sticlei de vin să vezi din ce an e! Cred că şi nevastă-ta şi-ar dori asta pentru că deja e demonstrat ştiinţific că dacă bărbatul devine porc din cauza băuturilor fine, femeia are mai mari şanse să rămână seara cu culoarea naturală a ochilor şi chiar să doarmă fără griji în timp ce bărbatul se descarcă sexual, săracul!
Vă pare exagerat ce am scris mai sus? Asta doar penru că nu prea aţi circulat prin occident! În Vest, până şi şomerii îşi permit să angajeze muncitori români sau menajere românce! Muncitorii necalificaţi din Franţa ştiu mai multe meserii decât tine, care ai şi diplomă cumpărată de la facultatea privată din ţară. În Italia, pensionarii stau puţin pe acasă. Cică vizitează lumea în lung şi-n lat. Tu eventual, ca român, speri la şansa de a le căra bagajele, dar el eventual, ca pensionar italian, are nevoie de altceva: are nevoie de idei pentru că nu poate cheltui atât cât "câştigă"! De ce prin Spania, Germania, Austria etc toate prostituatele sunt românce, moldovence sau rusoaice? Unde naiba sunt prostituatele autohtone, "Made in Vest"? Aaaaaa, nu mai sunt obligate să se vândă pentru că primesc alocaţii de la stat mai mari ca salariul mediu din România? Mno, ce să-i faci... Bine că există excepţiile, pentru că altfel n-ar fi o regulă în acest sens!

Da, toţi vor schimbare. Dar o asemenea schimbare nu poate fi făcută decât de oameni puternici, de oameni cu reale şi sănătoase simţăminte patriotice, curajoşi şi competenţi. De oameni de sacrificiu sau, cum spun eu, de EROI! Anonimi sau nu, avem nevoie de eroii ăştia. Pentru că "duşmanii" dorinţelor noastre sunt aici, sunt mulţi şi puternici. Pentru că duşmani (uneori) suntem chiar noi,cei care vrem schimbarea. Pentru că ei trebuie să LUPTE (la propriu) nu doar cu "sistemul" putred ci chiar cu cei care îşi doresc schimbarea, apoi cu propriile îndoieli şi incertitudini şi uneori cu propria familie. Eu am încercat, dar nu am putut fi eroul unei schimbări. Sunt poate slab, poate nepregătit sau poate din tot ce-i rău câte puţin. De aceea, aştept să vină adevăraţii eroi, cei care nu doar luptă ci şi câştigă "războiul"!

Cu respect,

Cornel SABOU

Niciun comentariu: