marți, 31 mai 2011

Cele două sindicate din Penitenciarul Baia Mare sunt în război


În Penitenciarul Baia Mare funcţionează două sindicate. Şi cum doi e mai mult decât unul, cele două se află în... război! Vă prezint mai jos nişte articole apărute pe alte siteuri şi vă las să judecaţi singuri... Eu, cu anchetele mele despre Penitenciar, voi reveni foarte curând... (Cornel SABOU)

Adevărata faţă a liderilor SNLP – gruparea Baia Mare – puţin câte puţin iese la iveală

Din păcate conducerea grupării sindicale a SNLP din Penitenciarul Baia Mare doreşte să ducă o luptă personală cu Preşedintele Sindicatului MARA Baia Mare având în vedere faptul că în forma de replică la întrebările noastre, afişată la avizier, se menţionează numele acestuia.

Adevărata RUȘINE o are şi o poartă, de fapt, conducerea acestei grupări care prin demersul făcut doreşte să intre în istoria postdecembristă ca fiind PRIMUL SINDICAT ( grupare sindicală ) DE PESTE 160 DE MEMBRI CU O ACȚIUNE ÎN INSTANŢĂ ÎMPOTRIVA UNUI SINDICAT LEGAL CONSTITUIT care, tot datorită dezinformărilor şi ameninţărilor practicate de SNLP prin unii din membrii locali, acum are DOAR 9 MEMBRI !

De ce vă este frică domnilor din Conducerea SNLP Baia Mare de 9 oameni ?

1. Noi nu ne refeream la salariile de merit ci la “suplimentele” ce le primiti lunar de la “centru “.

2. Există o singură menţiune de făcut : acei 20.000 RON – NU AU FOST DIN PARTEA Grupării Sindicale SNLP , ci au fost colectaţi de la colegi ! E o mică , mare DIFERENŢĂ ! ÎNTREBAREA ERA DACĂ AŢI ACORDAT BANI DIN PARTEA SINDI CATULUI.

3. Un oarecare critic literar laic a recunoscut în scrierea dumneavoastră o interesantă asociere cu personaje din Caragiale. Lăsăm cititorilor plăcerea de a ghici care e respectivul personaj.


Iată aici un alt articol despre situaţia cel puţin ciudată în care se găseşte SNLP, Sindicatul Naţional al lucrătorilor din Penitenciare

SNLP, UN SINDICAT GALBEN SPRE PORTOCALIU

1. CUM S-A INFIINTAT SNLP

In data de 23.09.2004, data la care eram inca militari, Administratia Nationala a Penitenciarelor a trimis catre toti comandantii unitatilor militare ( penitenciare) o adresa prin care se cerea ca reprezentantii numiti de comandanti sa fie prezenti la Bucuresti pentru infiintarea SNLP. Care a fost interesul ANP pentru infiintarea acestui sindicat? Generalul Binisor se asigura ca are un sindicat care nu misca “in front” si aici nu s-a inselat si colonelul Vasilescu viitorul presedinte al SNLP , aflat in pragul pensionarii, si-a facut un salariu destul de consistent care sa-l ajute si la stabilirea pensiei.

2.CE SPUN COLEGII DE ACEST SINDICAT

-Se vorbeste de reprezentaivitatea si dupa noua lege a dialogului social cei de la SNLP nu stau prea bine, lucru care deranjează în acelaşi timp si conducerea A.N.P ului.

-Stiu sigur ca liderii si viceliderii grupelor sindicale primesc o cota parte din cotizatiile membrilor de sindicat. Cotizatiile se trimit la Teoroc si el vireaza lunar liderilor si viceliderilor cota pentru ei. Am fost in aceasta situatie si am beneficiat de avantajele astea. Din pacate politica duplicitara promovata de Stefan m-a facut sa ma reorientez chiar daca nu mai am avantaje de ordin material, erau bani care ma faceau sa ma simt vinovat cand ii luam si vedeam ca prin comparatie cu altii din sistem noi nu deranjam in nici un fel stapinirea.

-Domnule Dumitrascu va vad ca zbateti pentru lucratorii din sistemul penitenciar, felicitari, vad ca aparati in comisiile de disciplina f.p.s.s din unitati unde sunt numai grupe SNLP, foarte bine, si totusi intreb:
- De ce nu-i apara Teoroc, parca el era presedinte la SNLP, mai traieste ? Salariul lui a ramas ca a lui Vasilescu, adica 12.000 ron ?
- Liderii si viceliderii grupelor sindicale de ce nu-i apara in fata comisiilor de disciplina? Mai primesc, astia doi, premii lunare de 800 ron ?

-Oare fiindca se stie ca SNLP-ul e sindicatul ANP-ului?

-Cei mai vechi prin penitenciar isi aduc aminte ca inca de la infiintare si pana in prezent SNLP nu a contat atunci cand a venit vorba de apararea drepturilor angajatilor, ba mai mult atunci cand liderii sindicatului X se certau cu fostele conduceri ale penitenciarului, pentru drepturile angajatilor, conducerea SNLP era aliata conducerii. Cine nu isi mai aduce aminte de actiunea conducerii SNLP care s-a pus martora pentru fosta conducere a penitenciarului impotriva presedintelui Sindicatului X.In timp ce membrii sindicatului au fost la toate manifestarile sindicale din 2010, 2011, liderul SNLP nu reactiona in niciun fel , argumentand ca nu are ordin de mai sus sa participe la greve. Niciodata nu am reusit sa inteleg de unde astepta ordine. De la SNLP Central, de la conducerea ANP, sau de la directorul de penitenciar?

3. GRUPA SNLP DE LA VASLUI

Prin luna lui martie , suparati pe mine ca nu am acceptat sa acopar anumite nereguli, a se citi magarii, fostul secretar al sindicatului Megas, un SNLP-ist convins ( fost vicepresedinte la SNLP M-Ciuc), impreuna cu inca 11 ” nemultumiti” s-au hotarat sa faca o grupa sindicala. Toate bune, numai ca prostul daca nu-i si fudul…, din 12 s-au ales: un presedinte, 2 vicepresedinti, 1 secretar, 1 contabil si 2 membri. Acum au mai ramas 7 pentru ca 5 si-au dat seama ca o luase pe un drum gresit si s-au intors in sanul marei familii, adica la sindicatul Megas.

4. DE CE NU SE PUNE SNLP RAU CU ANP-UL ?

-Cred ca de la conducerea (…..) vine amenintarea. Oricum toata admiratia pentru (...). Reuseste sa-si tina nevasta imputernicita de vreo patru ani. Si asta dupa ce i-a facut impotenti pe Bala si Ragea, public, pentru ca au picat-o la examen.

Niciun comentariu: