marți, 24 mai 2011

Sorin Ovidiu Vantu trimis in judecata pentru santaj


Luni, 23 mai 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut public faptul ca procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, la aceeasi data, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor VINTU SORIN OVIDIU si ION ILIE CEZAR sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, in perioada martie–aprilie 2011, VINTU SORIN OVIDIU si ILIE ION CEZAR au constrans, prin amenintare, partea vatamate G.S. sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Constrangerea a fost realizata de catre inculpati, prin amenintarea cu uciderea partii vatamate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului ILIE ION CEZAR suma de bani urma sa ajunga la inculpatul VINTU SORIN OVIDIU in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Sector 1 Bucuresti.

Anemarie LAZARESCU

Niciun comentariu: