sâmbătă, 11 februarie 2012

Cine conduce cu adevărat România?

Îmi pare rău să observ că preşedintele Traian Băsescu ne ia mai departe drept proşti şi idioţi. El ne spune că... "să fie clar", schimbarea guvernului Boc a gândit-o încă din decembrie şi a aşteptat doar să vină şi să plece FMI-ul ca să pună în practică schimbarea! Deci, demisia lui Boc nu ar fi rezultanta presiunii străzii sau a FMI... Ce să zic, asta să i-o spună lui Elena Udrea pentru că eu unul, SĂ FIE CLAR, nu-l cred!
În perioada decembrie-februarie, Băsescu a declarat de nenumărate ori că este mulţumit de guvernul Boc şi că nu se pune nicidecum problema schimbării sale. Păi ce-a făcut, ne-a minţit tot spunând asta? Apoi, apare o altă nedumerire. Chiar şi după demisia lui Boc, Băsescu susţine că acesta a făcut numai bine ţării şi poporului, că TOATE măsurile promovate de Boc au fost necesare şi că aceste măsuri au salvat România. Să-mi fie cu iertare, dar dacă Boc a făcut numai bine, ATUNCI DE CE L-A SCHIMBAT din funcţie?
Adevărul e altul... Fără să cunosc detaliile negocierilor cu FMI şi Banca Mondială, dar cunoscând faptul că aceste instituţii financiare mondiale apără de fapt interesele unor superpatroni mondiali, pot să spun fără teama că aş putea greşi că schimbarea Guvernului Boc s-a făcut la presiunea acestor instituţii bancare mondiale, presiune care s-a înteţit asupra preşedintelui Băsescu odată cu protestele de stradă din luna ianuarie! Băsescu nu a vrut să-l schimbe pe Boc! Boc, "săracul", tot încerca să-şi repare imaginea dând la lopată, tăind panglici, plimbându-se de colo-colo, lucruri pe care cu siguranţă nu le-ar fi făcut ştiind că urmează să demisioneze!
Dacă plecăm de la premisa aceasta, că guvernul a fost schimbat la cererea FMI, se poate pune cu seriozitate problema următoare: ce interese apără şi reprezintă cu adevărat Guvernul României şi preşedintele Traian Băsescu? De ce aceştia NU REACŢIONEAZĂ la presiunile motivate, întemeiate, de pe plan intern, dar se execută imediat şi fără comentarii atunci când vine ordin de afară? CINE CONDUCE CU ADEVĂRAT ROMÂNIA???

Nu am încredere în actualul prim-ministru Ungureanu. Nu din cauza unor afinităţi politice (de altă culoare) ci pentru că nu ştiu ca acesta să fii făcut până acum ceva cu adevărat folositor pentru România. Drept urmare, în cei care doar se fac că lucrează nu pot avea încredere. S-ar putea ca numele lui să fii fost propus pentru acest post tot din acea direcţie, a FMI. Penru că FMI este "săgeata" unor interese economice oculte, gestionate la scară mondială de o mână de oameni superbogaţi care doresc să obţină putere pe întreg pământul. Nu este vorba aici de o obsesie conspiraţionistă ci de o realitate pe care deja o cunosc toţi oamenii cât de cât inteligenţi. Din câte ştiu eu, Băsescu a venit la putere PROMIŢÂND că va gestiona cu cap această problemă a intereselor oculte faţă de România şi s-a angajat că va ţine bine în mână pârghiile puterii astfel încât Oculta Mondială să nu poată să se impună la noi. Băsescu a dezamăgit, s-a lăsat influenţat (poate mituit!) şi a ajuns să "joace" de parta cealaltă, lucrând în prezent chiar împotriva intereselor României. Motiv pentru care, din câte "văd" eu, a fost chiar abandonat de o anumită parte a Serviciilor Secrete româneşti şi de alte "zone" de influenţă care "veghează" la supravieţuirea acestui popor.

Probabil, Ungureanu are misiuni clar trasate de oculta economică mondială. Trebuie să-l urmărim cu atenţie. În posturile de miniştri au fost puşi doar executanţi docili, lipsiţi de orice fel de personalitate şi competenţă. Sunt funcţionari de "rangul doi" care şi până acum au lucrat doar executând ordine şi care vor continua să lucreze în acelaşi stil. Pot spune chiar că acest guvern este mai "periculos" pentru România decât precedentul! Sunt sigur că vor încerca să "mituiască" poporul asemeni lui Ceauşescu, dând încă "200 lei" la salarii, în speranţa că sentimentul de revoltă va fi adormit. Nu vor reuşi asta! Deocamdată însă nu ne rămâne decât să asistăm mai departe (aparent neputincioşi) la spectacolul de jefuire a României de toate valorile sale de către această mână de guvernanţi vânduţi şi incompetenţi! Şi să ne întrebăm, pe bună dreptate, CINE CONDUCE CU ADEVĂRAT ROMÂNIA?

Cornel SABOU

P.S. Este adevărat că noul guvern Ungureanu a început deja să pregătească vânzarea "Complexului Energetic Strategic OLTENIA"??? Conform datelor statistice oficiale, un procent de peste 40% din energia electrica produsa in Romania provine din Complexul Energetic Oltenia!!! Vezi datele pe http://www.transelectrica.ro

Niciun comentariu: