joi, 16 februarie 2012

Mircea Dolha pe val

Mircea Dolha, fost viceprimar al municipiului Baia Mare şi fost şef al filialei PSD, revine puternic în centrul atenţiei publice. Curtea de Apel Braşov l-a declarat recent nevinovat în procesul pe care DNA i l-a intentat pentru trafic de influenţă! DNA acuza faptul că pe când era viceprimar, Mircea Dolha ar fi pretins de la o femeie din Baia Mare o sumă de bani pe care s-o împartă şi cu alţi consilieri pentru ca să voteze o hotărâre în favoarea acesteia. Două instanţe l-au achitat deja pe Dolha, dar DNA mai are dreptul de a face un recurs.
După recentele condamnări la închisoare ale fostului primar băimărean Cristian Anghel (care şi-a executat pedeapsa) şi a foştilor miniştri Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan (care urmează să-şi execute pedeapsa) achitarea lui Dolha vine parcă să mai liniştească apele în politica maramureşeană.
Mircea Dolha a candidat anul trecut la postul de primar al municipiului Baia Mare, ieşind pe locul doi în urma voturilor populaţiei. În trecut, el a fost exclus din PSD deoarece, ca viceprimar, nu se supunea intereslor oculte din partid şi nu accepta să facă jocurile pentru oamenii de afaceri locali din PSD. Există voci care spun că şi dosarul de la DNA a venit tot ca urmare a unor presiuni oculte din partea acestor afacerişti nemulţumiţi de faptul că Dolha nu a acceptat să le reprezinte interesele.
Recent, Mircea Dolha a fost primit în UNPR unde a fost numit şi în funcţia de secretar executiv la nivel naţional, primind în sarcină organizarea acestui partid pe partea de Nord-Vest a ţării.
În Baia Mare, Mircea Dolha este cunoscut ca fiind un om politic atipc, care nu pleacă capul în faţa mai marilor zilei şi care se aruncă fără probleme, cu curaj, în bătălii politice "sinucigaşe". Anul trecut, în cursa pentru primăria Baia Mare, Dolha a pornit ca şi candidat independent şi s-a clasat pe locul doi. În acest an, Mircea Dolha va candida cu siguranţă pentru una din funcţiile publice locale, probabil din nou pentru fotoliul de primar.

Cornel SABOU

Niciun comentariu: