miercuri, 8 februarie 2012

Poporul şi presa independentă, primele victorii împotriva statului criminal

În acest material o să vă spun de ce cred eu că recentele proteste de stradă din România (şi implicit efectele acestora - căderea guvernului Boc) se "datorează" strict presei independente (scrisă, TV şi online), jurnaliştilor curajoşi care nu au pus "băţul" jos de frica represaliilor şi au scris (vorbit) cu curaj despre jafurile patronate de guvernanţi.
Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat oarecum "supărat" pe faptul că poporul român nu-i dă crezare. El ne-a tot explicat că tăierile de salarii şi pensii erau absolut necesare, că este criză, că bugetul nu permite aia şi cealaltă etc. În mod normal, când o autoritate publică vine şi spune asemenea lucruri poporul ar trebui să creadă şi să se supună. Când vin rând pe rând preşedintele, primul ministru, miniştri şi TOŢI spun că e greu şi trebuie să strângem cureaua regula de bun simţ îţi spune că aşa e, în consecinţă hai să strângem cureaua nu să ieşim în stradă.
Dar cum draq să stăm cuminţi când vin nişte ziarişti şi ne aduc probe indubitabile, de necontestat că de fapt sunt foarte mulţi bani, că nu e nici un fel de criză, că toate aceste texte spuse de oficiali sunt minciuni sfruntate. Vedem că noul stadion "Naţional Arena" este copia identică a unui stadion german (datele sunt pe internet), dar cel german a costat jumătate din preţul plătit de români! Când ai în faţă aceste date comparative concrete este foarte clar că numai la construcţia "Naţional Arena" s-au furat peste 100 milioane euro şi atunci te întrebi pe bună dreptate de ce spun guvernanţii că nu sunt bani de pensii?
În ultimii 22 de ani am auzit zeci de miniştri spunând că plătesc zeci, sute de milioane euro pentru construcţia de autostrăzi, drumuri, poduri. În realitate... noi nu suntem orbi! Presa aceasta independentă ne ajută să vedem foarte clar faptul că în România nu s-a construit nici o autostradă. Atunci la ce s-au plătit toate aceste sute de milioane (poate miliarde) de euro? Nu e clar că sunt tot bani furaţi? Deci, dacă plăteşti sute de milioane pentru autostrăzi şi NU AI AUTOSTRĂZILE, dar nici dosare penale celor care au încasat aiurea banii, ce concluzie poţi trage? Mai poţi strânge cureaua crezându-l pe Băsescu că "nu sunt bani"? NU, nu poţi! Se plătesc milioane de euro pentru deszăpezire, presa ne-a arătat asta, dar toate oraşele şi drumurile sunt blocate de zăpadă, iar firmele care iau bani degeaba nu păţesc nimic! Păi de ce plăteşte "Băsescu" milioane de euro pentru deszăpezire aiurea şi apoi ne spune nouă că e criză şi nu sunt bani?
Am prezentat şi aici în Baia Mare, lunile trecute (pe blogul meu) un caz de privatizare frauduloasă. Am adus probe că cele mai mari şi valoroase spaţii comerciale din municipiu au ajuns GRATUIT (şi evident ilegal) în mâna unor speculanţi locali. Am arătat că au fost chiar şi procurori curajoşi care i-au trimis în judecată pe infractori, dar au venit alţi magistraţi, corupţi şi incompetenţi care au anulat investigaţia şi i-au scos basma curată pe jefuitori. Când vezi astfel de cazuri te întrebi justificat: de ce nu merge statul, prin justiţie, să recupereze toate aceste valori de multe milioane de euro despre care EXISTĂ PROBE că a fost furate statului român? De ce le lasă mai departe hoţilor şi mă pune pe "mine" să plătesc paguba prin reduceri de salarii şi pensii?
Tot presa asta m-a ajutat să văd că toţi cei de la guvernare, din toate partidele, sunt FOARTE BOGAŢI! Bogăţia asta nu ar fi o problemă (în ţările normale oamenii bogaţi sunt respectaţi nu acuzaţi), dar tot presa îmi spune şi îmi probează că toţi aceşti bogaţi s-au îmbogăţit la modul acesta extraordinar LUCRÂND DOAR LA STAT SAU CU STATUL! Nu sunt bogaţi prin afaceri strict private. Nu sunt ieşiţi bogaţi din piaţa reală, ci sunt bugetari! Bugetari de milioane de euro! Cu mătuşi, bunici, soţii multimilionare! Când văd toate astea cum să-l cred pe Băsescu că e criză? Criză pentru cine?

Aş putea să mai dau zeci de exemple concrete, dar le ştiţi şi zilnic apar altele noi. Presa independentă şi curajoasă lucrează pe acest scop, al dezvăluirii afacerilor interlope derulate de guvernanţi. Poporul astfel informat nu mai crede tot ce spune guvernul. Toate cifrele şi statisticile lor sunt minciuni! Topate justificările lor sunt doar încercări de a acoperi jaful şi de a-l continua. Atâta timp cât guvernul nu va învăţa despre adevăratele cauze ale acestor mari nemulţumiri va fi mai departe înjurat şi batjocorit laolaltă cu preşedintele. Atâta timp cât guvernul nu reacţionează la dezvăluirile presei, va reacţiona poporul! De altfel, a şi reacţionat deja, Boc a simţit-o!

Presa aceasta este incoruptibilă, este dedicată şi competentă. Presa aceasta ne salvează informându-ne curat, adevărat şi la obiect. Combate minciunile guvernamentale. Acuză, pune degetul pe rană. Aduce probe. Vorbeşte, iar poporul o ascultă! Şi atunci când apare Băsescu şi face ironii de doi bani, când vine şi spune că e criză şi trebuie să strângem cureaua, poporul ăsta minţit şi batjocorit SE REVOLTĂ!!! Iese în stradă şi cere schimbarea....

Ianuarie 2012 a fost începutul unei Revoluţii. În primul rând o revoluţie în mentalitate şi ATITUDINE. O schimbare radicală în mentalul acestui popor. Schimbare la care presa curajoasă a lucrat ani şi ani la rând, cu răbdare şi încredere sacrificându-se nu o dată. Eroi anonimi, pe "frontul" luptei antisistem... Revoluţia continuă, la fel şi lupta inegală a ziariştilor cu natura criminală a statului de tip mafiot! Pe curând...

Cornel SABOU

Niciun comentariu: