joi, 23 februarie 2012

Forţa de temut a internetului

Internetul a devenit în ultima perioadă de timp principala sursă de informare pentru publicul larg! Aproape că nu mai există o casă în lumea civilizată care să nu deţină o conectare la internet şi aproape că nu mai există om care, într-un fel sau în altul, să nu acceseze (periodic dacă nu constant) internetul. "Explozia" internetului a dat complet peste cap "afacerile" mass-mediei clasice, ale lumii politice şi afacerilor! Responsabilii din toate domeniile sunt derutaţi de influenţa pe care acest mijloc de informare în masă îl are pe piaţa liberă şi încă nimeni nu ştie cum să gestioneze situaţia pentru a o ţine sub control!

Guvernele, cercurile de putere obscure, diverşi oameni de afaceri puternici sau politicieni s-au chinuit ani de zile să îşi subordoneze media clasică (ziarele, televiziunile, radiourile). Au reuşit acest lucru. Cu greu, dar au reuşit. Cele mai multe mijloacele de informare în masă clasice au intrat în trusturi internaţionale controlate de o mână restrânsă de oameni, altele (multe) depind de fondurile guvernamentale care vin sub masca publicităţii. Tot acest efort de subordonare a mass-media pare acum inutil! Orice blogger inteligent poate obţine acum audienţă mai mare decât au unele ziare sau televiziuni locale. Fără falsă modestie, pot să spun şi eu că pe blogul meu, într-o singură zi, obţin mai mare audienţă decât au anumite emisiuni TV, centrale sau locale! De ziarele care apar în format print nu mai vorbesc. Dacă într-un ziar se publică o ştire despre tine aceasta ajunge la urechea ta abia peste câteva zile, dar dacă aceiaşi ştire se publică pe internet afli imediat acest lucru! Trăind într-o societate modernă, bazată mult pe viteza informării, internetul îşi câştigă acum un binemeritat loc UNU în topul preferinţelor noastre!

Tocmai din acest motiv în prezent se caută formule de subordonare a internetului. Nu ştiu dacă se vor găsi şi dacă se vor impune, dar ştiu că atâta timp cât internetul va rămâne aşa cum este acum va deveni şi se va consacra ca principala sursă de informare şi divertisment pentru publicul larg! Pe internet poţi citi orice carte, poţi viziona orice film sau emisiune TV fără stresul orei fixe, fără să-ţi bage cineva pe gât anumite informaţii. Pe internet TU ALEGI ceea ce vrei să urmăreşti!
Internetul este cea mai liberă şi democratică "forţă" de informare. Tocmai pentru că nimeni nu te poate sili să urmăreşti anumite pagini, pentru că nimeni nu te poate controla şi nimeni nu-ţi poate impune nimic. Intri unde vrei, când vrei, stai cât vrei, citeşti, urmăreşti sau asculţi ceea ce vrei. Audienţa în acest domeniu o vei obţine strict NUMAI pe bază de competenţă! Nimeni nu se va chinui să intre pe blogul meu să citească ce scriu eu dacă aceste texte nu sunt oarecum folositoare! Nimeni nu-şi va pierde timpul butonând o pagină de internet dacă nu are nevoie de ceea ce este pus acolo! Ziarele şi televiziunile sunt pline de balast informaţional. Nu mai vorbesc de ştirile politice, unde diversiunea abundă! Pe internet, dai căutare pe un nume şi citeşti tot ce e scris despre acea persoană. Bine şi rău, în egală măsură. TU DECIZI! Este tocmai alegerea de care s-au ferit marii conducători ai lumii, este situaţia care îi sperie cel mai mult pe cei din "Oculta Mondială" Faptul că tu ai libertatea asta de a alege!

Eu vă mulţumesc că aţi ales să citiţi ce scriu eu aici. Mulţi dintre voi mă citiţi de ani de zile. Asta mă onorează şi mă obligă. Sute de oameni intră zilnic pe blogul meu pentru că, în timp, au văzut/observat că eu scriu ADEVĂRUL despre ceea ce trăim, că spun lucrurilor pe nume şi nu mă feresc de puternicii zilei. Vă îndemn să păstraţi mai departe internetul aproape de inima voastră şi să vegheaţi ca această libertate să nu ne-o ia nimeni, niciodată! Este, până la urmă, LIBERTATEA TA de a fi ceea ce vrei, cum vrei, când vrei! Dacă o pierzi şi pe asta, ce rămâne???

Cu respect,

Cornel SABOU

2 comentarii:

Adrian spunea...

Cum apare un mediu necontrolat(sau foarte putin controlat) cum apar si nemultumitii.

Anonim spunea...

Este din ce in ce mai controlat,abuziv. Chiar si internetul. Caci cei de la putere(nationala dar mai ales mondiala) asta vor, deci adio libertatea de exprimare.