miercuri, 15 februarie 2012

O directoare a Finanţelor din Timişoara arestată de DNA pentru luare de mită

Comunicat DNA (preluat de pe juridice.ro)

Ionescu Gabriela pretindea taxă de protecţie de la firme private

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

IONESCU GABRIELA, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) a Judeţului Timiş – Activitatea de Inspecţie Fiscală, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- luare de mită, în formă continuată (şase acte materiale) şi
- trafic de influenţă, în formă continuată (cinci acte materiale),

DINU CĂLIN IOAN, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- complicitate la infracţiunea de luare de mită, în formă continuată (şase acte materiale) şi
- complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată (cinci acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2011, inculpata Ionescu Gabriela, în calitate de director executiv adjunct în cadrul D.G.F.P. Timiş – Activitatea de Inspecţie Fiscală, a pretins de la un denunţător, direct sau prin intermediul inculpatului Dinu Călin Ioan, persoană apropiată inculpatei, diverse sume de bani şi bunuri în valoare totală de 12.500 euro şi 40.985,42 lei. Banii au fost pretinşi pentru ca, în virtutea funcţiei sale de conducere a activităţii de inspecţie fiscală, inculpata Ionescu Gabriela să protejeze activitatea societăţilor comerciale reprezentate de denunţător de eventualele controale de specialitate, fie prin exercitarea influenţei asupra subordonaţilor săi, fie personal, în sensul că îşi va încălca atribuţiile de serviciu astfel încât D.G.F.P. Timiş să nu efectueze constatări de natură a atrage răspunderea juridică a societăţilor administrate de denunţător.
Din sumele şi bunurile pretinse, Ionescu Gabriela a primit efectiv bani şi bunuri în valoare totală de 10.000 euro şi 20.985,42 lei.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile şi a unor sume de bani aparţinând inculpatei Ionescu Gabriela.
La data de 21 decembrie 2011, Tribunalul Timiş a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru 29 de zile, măsură care a fost prelungită ulterior.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Timiş.

Niciun comentariu: